Cele mai citite
 


Neamţ: Primul caz de A/H1N1 în judeţ
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă nouă din judeţul Neamţ a fost confirmat de virusologii Institutului Cantacuzino, la un tânăr în vârstă de 19 ani, din Piatra Neamţ.
Pacientul a fost izolat la domiciliu şi se află sub tratament. De asemenea, părinţii tânărului şi fratele acestuia au fost izolaţi la domiciliu.

'Pacientul a contactat virusul la Iaşi, acolo unde este student. Are o formă uşoară a bolii şi de aceea a fost izolat, sub tratament, la domiciliu. De asemenea s-a luat măsura supravegherii la domiciliu a părinţilor şi fratelui, pentru o perioadă de minim 7 zile', a declarat, pentru AGERPRES, şeful secţiei de Epidemiologie din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Neamţ, Roxana Pipirigeanu.

Potrivit sursei citate există şi alte suspiciuni de gripă nouă în judeţ, însă probele sunt la analiză la Institutul Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Bihor: Primul caz de gripă nouă Un prim caz de gripă nouă a apărut în judeţul Bihor, la o tânără de 22 de ani care a călătorit recent în Egipt.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.