Cele mai citite
 


A fost aprobat Protocolul naţional de triaj al pacienţilor
duminică, 25 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a aprobat Protocolul Naţional de Triaj al Pacienţilor din Structurile pentru Primirea Urgenţelor, anunţă un comunicat al Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii, remis duminică AGERPRES. (Sursa: Agerpres) 

În protocol se stabileşte un model de triaj al cazurilor de urgenţă care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), astfel încât prioritatea consultării să revină întotdeauna persoanelor aflate în starea cea mai gravă.

'Acest ordin este rezultatul activităţii de peste şase luni a Comisiei de specialitate în medicină de urgenţă şi dezastre a Ministerului Sănătăţii', a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Sistemul clasifică pacienţii după un algoritm folosit în mai multe ţări ale lumii cu sisteme similare de urgenţă. Algoritmul stabileşte modul de încadrare a fiecărui caz într-o categorie anume în momentul prezentării în urgenţă şi se foloseşte mai ales atunci când Unitatea de Primiri Urgenţe este aglomerată.
De asemenea, protocolul stabileşte timpul maxim de la sosire până la consultarea de către primul medic. Astfel, cazurile se pot clasifica în cinci categorii: Cod roşu - situaţie de gravitate maximă, care impune consultarea imediată a pacientului; Cod galben - prevede ca pacientul să fie consultat în maximum 10 minute; Cod verde - în maximum 30 de minute; Cod albastru - în maximum 60 de minute; Cod alb - în maximum 120 de minute.
Ulterior consultării de către primul medic, cazul urmăreşte procedura normală în Unitatea de Primiri Urgenţe, fiind investigat, tratat şi consultat la nevoie şi de alţi specialişti din spital, în vederea luării deciziei de internare, externare sau transfer.
'Avem nevoie de reguli şi norme clare în spitale, numai astfel putem exclude pe viitor pericolul repetării unor cazuri precum cel de la Slatina. În acest sens, reiterez una dintre priorităţile mandatului meu, şi anume introducerea ghidurilor şi a protocoalelor terapeutice", a declarat, conform sursei citate, dr. Ion Bazac, ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.