Cele mai citite
 


Maramureş: Asistenţă medicală gratuită la graniţa româno-ucraineană
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La frontiera româno-ucraineană a fost asigurată asistenţă medicală 24 de ore din 24, pentru prevenirea oricăror situaţii neprevăzute cauzate de pandemia virusului gripal A/N1H1.
Şeful sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Mihail Podaşcu a solicitat membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prezenţa unui cadru medical la graniţă, deoarece e foarte dificil să aibă situaţia sub control, în condiţiile în care zilnic, circa 2.000 de persoane, trec prin această vamă spre Ucraina.

'Trebuie cunoscut faptul că Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmaţiei este tranzitat zilnic de 1.500-2.000 de persoane. Uneori se formează aglomeraţie la intrarea pe teritoriul naţional, ca urmare a controlului vamal ce trebuie efectuat amănunţit. Aici s-ar putea crea o situaţie imprevizibilă. Ar putea să apară oricând o persoană răcită, contaminată, care ar fi greu de descoperit la timp. Este necesară prezenţa în punctul de trecere a frontierei a unui cadrul medical, 24 din 24 de ore', a declarat, joi, Mihail Podaşcu.

Acesta a solicitat autorităţilor judeţene aprovizionarea cu o cantitate mare de alcool sanitar, necesară propriilor angajaţi, precum şi găsirea unei modalităţi de dezinfecţie a punctului de frontieră o data la 24 de ore.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Vasile Bodnar a precizat că serviciul de asistenţa medicală la frontiera cu Ucraina va fi asigurat de un cadru al Spitalului Municipal Sighet.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...