Cele mai citite
 


SUA: Gripa A/H1N1/ va fi deja în recul când vor exista suficiente doze de vaccin /CDC/
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de infectări cu virusul gripal H1N1 din Statele Unite ale Americii se va fi diminuat deja până când vor fi în sfârşit destule doze de vaccin disponibile, a declarat miercuri un înalt oficial din domeniul sănătăţii publice, citat de AFP.
'Este probabil ca valul actual de infectări să atingă un vârf, să stagneze şi după aceea să înceapă să bată în retragere înainte să existe o aprovizionare suficientă', a declarat Thomas Frieden, director al Centrelor pentru combaterea şi prevenirea maladiilor /CDC/ în timpul unei audieri în Congres.

'Pentru moment, noi continuăm să constatăm că virusul este activ şi că numărul persoanelor bolnave creşte în numeroase state, cu toate că a început să scadă în altele, în special în sud-estul' ţării, a declarat el.

În ceea ce priveşte 'posibilitatea apariţiei unui nou val de gripă A/H1N1/ până în luna mai, ce marchează finalul sezonului de gripă, şi a unei noi forme de gripă, numai timpul ne va spune', a afirmat el.

Pe de altă parte, Nicole Kunka, o responsabilă din cadrul Subcomisiei pentru muncă şi sănătate din Camera Reprezentanţilor, a subliniat că guvernul a 'eşuat lamentabil' în obiectivul său de producere de vaccinuri împotriva virusului H1N1. 'Primele estimări ale guvernului indicau că 160 de milioane de doze ar urma să fie disponibile pentru luna octombrie, în condiţiile în care până la 29 octombrie în ţară erau disponibile numai 24,8 milioane' de doze, a explicat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...
800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur pentru copii şi sugari împotriva gripei A, retrase în SUA Autorităţile sanitare americani au decis marţi să retragă 800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur cu care urmau să fie imunizaţi împotriva gripei H1N1 sugari şi copii, după ce s-a descoperit că vaccinul şi-a pierdut uşor din eficienţă, relatează AFP.
SUA vor avea cu 50 de milioane de vaccinuri împotriva H1N1 mai puţin decât se prevăzuse Statele Unite ale Americii vor achiziţiona până la sfârşitul anului 2009 între 140 de milioane şi 150 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, în loc de cele 195 de milioane de injecţii programate iniţial, a indicat luni un înalt responsabil sanitar american, apreciind totodată...
Un vaccin canadian împotriva gripei A, autorizat în SUA Autorităţile americane au anunţat marţi că au autorizat lansarea pe piaţă a unui vaccin canadian împotriva virusului H1N1 - informează AFP.
România va acorda 20.000 de doze de vaccin pandemic R. Moldova Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Autorităţile române au promis Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin pandemic la finele lunii noiembrie, a declarat marţi ministrul sănătăţii al Republicii Moldova, Vladimir Hotineanu.