Cele mai citite
 


Nici indienii Yanomami n-au scăpat de gripa nouă
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa A/H1N1 s-a propagat şi printre indienii Yanomami, o populaţie redusă ca număr ce trăieşte practic izolat la frontiera dintre Venezuela şi Brazilia, a anunţat miercuri guvernul de la Caracas, care a trimis pe teren o echipă a Ministerului Sănătâţii venezuelean, transmite AFP.
Cel puţin şapte indieni au murit şi încă 1.000 s-au contaminate cu virusul H1N1, dintr-o populaţie totală evaluată la 32.000 de oameni, conform organizaţiei neguvernamentale Survival, cu sediul la Londra; autorităţile venezuelene nu au fost însă în măsură să confirme aceste cifre.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat marţi seara că gripa a 'atacat sever populaţia indigenă' din statul Amazonia, din sudul ţării, dar a dat asigurări că situaţie este sub 'control'.

Potrivit Survival, situaţia este însă 'critică', ONG-ul dispunând de date care relevă că epidemia 's-a propagat pe întregul teritoriu populat de indienii Yanomami, un trib de aproximativ 32.000 de persoane, ce trăieşte practic izolat la frontiera dintre Brazilia şi Venezuela'.

Guvernele celor două ţări au obligaţia de a lua măsuri imediate pentru a stopa această epidemie şi a ameliora radical condiţiile sanitare ale indienilor Yanomami, subliniază Stephen Corry, directorul Survival, într-un comunicat.

Între 1980 şi 1990, circa 20% din populaţia Yanomami a decedat din cauza unor maladii precum paludismul sau gripa convenţională, conform ONG-ului menţionat.

Venezuela, unde 95 persoane au decedat din cauza gripei noi, potrivit bilanţului oficial, urmează să cumpere cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1 până la sfârşitul acestui an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.