Cele mai citite
 


Harghita: Cursuri întrerupte total la Colegiul 'Octavian Goga', din cauza gripei
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cursurile la Colegiul Naţional 'Octavin Goga', din Miercurea Ciuc, au fost suspendate joi şi vineri după ce o elevă din clasa XII-a a fost depistată cu virusul gripei noi, AH1N1.
Directorul colegiului, Doru Dobreanu, a declarat pentru AGERPRES că măsura a fost luată preventiv, chiar dacă procedurile prevăd că se suspendă cursurile doar la clasa în care învaţă eleva respectivă.
Potrivit sursei citate, fata infectată cu virusul gripei noi a participat, între timp, la o petrecere, unde a intrat în contact cu mai mulţi colegi dar a fost şi vizitată acasă de câţiva prieteni, elevi ai şcolii, atunci când a început să se simtă rău. Din acest motiv, directorul şcolii, de comun acord cu conducerea Inspectoratului Şcolar Harghita a decis suspendarea cursurilor în toată şcoala şi dezinfectarea tuturor spaţiilor. El a spus că nu poate risca sănătatea celor 800 de elevi ai şcolii şi consideră că mai bine ia măsuri suplimentare de prevenţie decât să se confrunte cu probleme mai mari.
'Eu sunt profesor de biologie şi ştiu cu ce rapiditate se răspândeşte virusul, de aceea consider că e mai bine ca elevii să stea acasă, sub supravegherea părinţilor şi în legătură permanentă cu medicii de familie. Ulterior, după ce problema va fi rezolvată, vom recuperara şi orele pierdute', a afirmat Doru Dobreanu.
Elevii din clasa unde învaţă fata bolnavă vor sta acasă, izolaţi, timp de şapte zile, iar ceilalţi vor reveni la cursuri luni, 9 noiembrie.
Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, Emilia Braic, a precizat că atât eleva de la Colegiul Naţional 'Octavian Goga' cât şi angajata Centrului Cultural Judeţean Harghita, depistată şi ea cu virusul noii gripe, sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Harghita iar starea lor este bună.
Acestea sunt primele două cazuri confirmate de infectare cu virusul AH1N1, înregistrate în judeţul Harghita.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1 Autorităţile sanitare din Harghita au luat decizia să nu înfiinţeze nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1, întrucât medicii de familie pot să facă faţă solicitărilor.
Harghita: Singurul medic de la Boli Infecţioase, suprasolicitat Singurul medic de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Harghita este suprasolicitat din cauza numărului mare de cazuri de infecţii respiratorii apărute în ultima vreme, după confirmarea în Miercurea Ciuc a unor îmbolnăviri de gripă nouă.
Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Harghita: Prefectul s-a vaccinat împotriva gripei noi Noul prefect al Harghitei, Ladanyi Laszlo-Zsolt, s-a vaccinat marţi, în prezenţa presei, împotriva virusului AH1N1 şi a făcut un apel către cetăţeni să se imunizeze pentru a se proteja de noua gripă.
Şefa DSP Harghita: Vaccinarea nu este o chestie de modă sau alegeri personale, e o problemă a comunităţii Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, le recomandă părinţilor să îşi vaccineze copiii şi să nu-i supună la 'experimente' pentru că vaccinarea nu este 'o chestie de modă', ci o problemă de sănătate publică.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 104 - Numărul cazurilor de infectare cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 104, ultimele îmbolnăviri fiind înregistrate în zona Odorhei.