Cele mai citite
 


Maramureş: Al cincilea suspect de gripă nouă din judeţ
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A cincea persoană din judeţ, suspectă de gripă nouă, a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, după ce în prima parte a săptămânii, au fost confirmate patru cazuri îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 în localitatea Vişeu de Jos şi unul în municipiul Baia Mare.
Deocamdată, conducerea spitalului nu a precizat dacă pacientul face parte din grupul de persoane care a intrat în contact cu cei patru bolnavi de la Vişeu de Jos.
Avându-se în vedere existenţa celor cinci cazuri confirmate de gripă porcină în Maramureş, precum şi uşurinţa cu care acest virus se răspândeşte şi pericolul pe care îl reprezintă pentru viaţa omului, Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare a luat măsuri riguroase în prevenirea răspândirii virusului AH1N1. Astfel, bolnavii cu infecţii respiratorii vor fi transportaţi direct la spitalele de boli infecţioase şi nu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Potrivit directorului Spitalului de Boli Infecţioase, Dermato-venerice şi Psihiatrie Baia Mare, Viorica Cherecheş, accesul vizitatorilor în spital a fost limitat.
'În prezent, în spital avem internată o persoană cu virusul AH1N1, acesta fiind un caz concret, precum şi un alt caz suspect de gripă nouă, care se află sub supraveghere. Am limitat accesul vizitelor în spital la minim, vizitele vor fi cât mai scurte şi numai în cazurile de urgenţă', a declarat Viorica Cherecheş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Elevi suspectaţi de gripă nouă, după o excursie în Polonia Mai mulţi elevi de la Liceul de Artă şi de la Colegiul Naţional ''Vasile Lucaciu'' din Baia Mare, precum şi profesoara care i-a însoţit, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciune de gripă nouă, după ce s-au întors dintr-o excursie în Polonia.
Maramureş: Un deces provocat de virusul A/H1N1 Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Bihor: Soţul femeii cu gripă nouă, internat la Cluj Soţul femeii cu diagnostic de gripă nouă a fost transferat miercuri la Spitalul de boli infecţioase din Cluj Napoca, pentru a fi tratat specific, deoarece, se pare, ar fi luat virusul de la soţia sa cu care a fost în excursie în Egipt.