Cele mai citite
 


Tulcea: Campania de vaccinare începe săptămâna viitoare
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere ar putea începe în judeţul Tulcea săptămâna viitoare, potrivit directoarei Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru.
'Astăzi (n. r. joi) licitaţia organizată pentru achiziţionarea vaccinurilor pentru gripa sezonieră se va încheia şi sper ca luni să avem toate dozele pentru a începe acţiunea de vaccinare', a afirmat directoarea ASP, Laura Militaru.

Ea a mai spus că instituţia pe care o conduce a primit bani de la ministerul de resort pentru achiziţionarea a 16.000 de doze de vaccin, în urma realocării unor fonduri ale ASP, urmând să se achiziţioneze încă circa 15.000 de doze.

Potrivit sursei, vor fi imunizate cu prioritate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, veteranii şi văduvele de război, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, în decembrie cel mai probabil urmând să înceapă şi vaccinarea împotriva gripei AH1N1.

Menţionăm că săptămâna trecută, ASP nu a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră care trebuia internat. În schimb, săptămâna trecută au fost internate 24 de persoane care prezentau infecţii acute ale căilor respiratorii, precum şi alte 30 de persoane cu pneumonii.
Notare
Comentarii
de lili
aduceti si vaccinul tetraxim pentru copii

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suplimentare de doze de vaccin pentru gripa sezonieră Tulcea, 17 nov /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va primi săptămâna viitoare din partea Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Tulcea: Începe campania de vaccinare Campania de vaccinare antigripală a început marţi în judeţul Tulcea, potrivit directoarei Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru.
Tulcea: Vaccinuri contra gripei sezoniere, distribuite medicilor de familie Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia celor 15.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionate la sfârşitul săptămânii trecute.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.