Cele mai citite
 


Anchetă a MS în cazul bebeluşului cu fractură de femur, de la Galaţi
duminică, 25 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita s-a deplasat, duminică, la Galaţi, pentru a afla motivele pentru care, timp de şapte zile, nu a fost diagnosticată o fractură de femur la un bebeluş, micuţul fiind adus, sâmbătă, la Bucureşti. (Sursa: Agerpres)

Potrivit lui Nechita, fractura s-a produs după venirea pe lume a copilului, acesta fiind născut prematur, prin cezariană.

''Membrul s-a rupt după extracţia copilului. Trebuie să analizăm foarte clar de ce nu s-a diagnosticat mai repede acest lucru, nu s-au făcut radiografiile de membru inferior stâng. Sper că în cursul zilei de luni sau marţi să pot anunţa concluziile comisiei şi măsurile care ministrul sănătăţii le va lua'', a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a explicat că medicul neonatolog de la spitalul din Galaţi a declarat că a fost o reacţie post-vaccinală la vitamina K, nu a negat că a existat ruptură, ''iar această tumefiere ca reacţie la administrarea vitaminei K l-a indus în eroare în diagnosticarea fracturii''.
Potrivit lui Aurel Nechita, în biletul de ieşire din spital era prevăzut că bebeluşul prezenta o ''tumefiere a coapsei stângi''. El a adăugat că reacţiile la administrare de medicamente sunt individuale, în funcţie de reactivitatea persoanei respective.
''Dacă s-ar fi stabilit diagnosticul aici, trebuia luată o măsură care să însemne îndrumarea copilului spre o secţie de ortopedie pediatrică''. a spus Nechita.
Bebeluşul a fost internat în Bucureşti după ce a fost adus de părinţii săi de la Galaţi, cu fractură de femur. Tatăl bebeluşului, Robert Dragomir, a declarat că medicii gălăţeni i-au ascuns faptul că băieţelul avea o fractură de femur şi susţine că, timp de şapte zile, copilul a fost tratat cu comprese reci, deşi avea un picior umflat.
"Am fost informat de medici că i s-a făcut vitamina K şi apoi s-a umflat piciorul", a spus tatăl copilului, Robert Dragomir.
Directorul Spitalului de Urgenţă ''Sf. Andrei'' din Galaţi, Marin Crăciun, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că deşi tatăl copilului nu a depus o plângere în legătură cu acest caz, va fi formată o comisie de anchetă pe baza informaţiilor făcute publice.
"Cu toate că nu a fost formulată o sesizare a părinţilor copilului în acest caz, se va forma o comisie de anchetă, o comisie de malpraxis, pe baza informaţiilor apărute în presă. Am luat legătura cu tatăl copilului, care ne-a spus că este vorba despre o fractură de femur nediagnosticată la noi după naştere'', a declarat Marin Crăciun. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.