Cele mai citite
 


Constanţa: Primele cinci suspiciuni de gripă sezonieră
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele cinci suspiciuni de gripă sezonieră s-au înregistrat în judeţul Constanţa, în ultima săptămână, în timp ce numărul cazurilor confirmate de gripă nouă, din mai şi până în prezent, a ajuns la 15.
Conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa a informat că patru dintre pacienţii suspectaţi de gripă sezonieră sunt spitalizaţi. Sunt înregistraţi, totodată, 2.305 de bolnavi cu infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care 85 primesc îngrijirile medicale necesare într-o unitate spitalicească, şi 760 de cazuri de pneumonie, cu 68 de pacienţi spitalizaţi.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul îmbolnăvirilor cu viroze respiratorii a crescut cu 2,69%.
Vaccinarea împotriva gripei sezoniere este întârziată în judeţul Constanţa, în prezent fiind în derulare procedurile de achiziţionare a dozelor de vaccin, de către DJSP, după ce judeţul a primit 410.000 de lei, de la Ministerul Sănătăţii Publice, pentru cumpărarea acestora. De vaccinarea împotriva gripei sezoniere trebuie să beneficieze 157.450 de constănţeni, printre care cei cu boli cronice, vârstnicii, copiii instituţionalizaţi şi cadrele medicale.
În 2008, vaccinarea antigripală gratuită a populaţiei a fost demarată, în judeţul Constanţa, din luna octombrie.
Referitor la gripa nouă, dintr-un total de 49 de suspiciuni înregistrate, în perioada mai - septembrie, au fost confirmate 12 cazuri, alte trei îmbolnăviri fiind confirmate la începutul săptămânii în curs.
Potrivit DJSP Constanţa, toţi cei 12 bolnavi au fost vindecaţi, iar ultimii trei sunt spitalizaţi şi au forme uşoare ale bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Constanţa: Vaccinarea antigripală sezonieră, întârziată Judeţul Constanţa a primit 410.000 de lei pentru achiziţionarea de doze de vaccin antigripal, procedură aflată în curs de derulare, în timp ce anul trecut vaccinarea gratuită a început în luna octombrie.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
Alba: Niciun caz de gripă nouă sau sezonieră în judeţ În judeţul Alba nu a fost înregistrat, până luni, niciun caz de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.