Cele mai citite
 


Primăria Deva alocă 100.000 de lei pentru prevenirea gripei noi
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Deva a alocat, joi, din bugetul de rezervă, suma de 100.000 de lei pentru cumpărarea de materiale sanitare ce vor fi utilizate în şcoli în cadrul serviciilor publice subordonate pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă nouă.
'Dorim să arătăm că este necesar să facem, cu toţii, un minim de efort pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă nouă. Ne gândim şi la faptul că apariţia unui caz de îmbolnăvire în şcoli sau în instituţiile publice ar duce la blocarea activităţii pe o perioadă de minim 10 zile. Aceasta înseamnă că proiectele de investiţii vor fi blocate, iar copiii vor trebui să recupereze cursurile pierdute, în timpul vacanţei', a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.
Banii alocaţi de autorităţile locale vor fi folosiţi pentru cumpărarea de măşti de protecţie, săpun lichid, prosoape de unică folosinţă şi materiale dezinfectante. Toate acestea vor fi distribuite, vineri, în şcoli şi în instituţiile publice subordonate Consiliului Local Deva.
De asemenea, Primăria Deva a cumpărat medicamentele necesare pentru cabinetele şcolare şi ultimele trei cutii cu măşti de protecţie ce au fost găsite la farmaciile din oraş.
'Vom căuta să cumpărăm măşti de protecţie şi din alte farmacii care mai au acest produs pe stoc', a spus Muntean.
În judeţul Hunedoara nu au fost consemnate, până joi, cazuri de îmbolnăviri de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Brăila: Cinci mii de măşti de protecţie, distribuite în şcoli Cinci mii de măşti de protecţie vor fi achiziţionate de Primăria Brăila şi distribuite în cabinetele medicale şcolare din municipiul Brăila.
Două cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă la Penitenciarul Poarta Albă Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - Două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate la Penitenciarul Poarta Albă, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat transmis presei.
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.