Cele mai citite
 


Dan Voiculescu cere control medical obligatoriu în şcoli şi grădiniţe
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a solicitat, joi, miniştrilor interimari ai educaţiei şi sănătăţii, Emil Boc şi Adriean Videanu, să instituie control medical obligatoriu la accesul oricăror persoane în şcoli şi grădiniţe.
'Cele 70 de decese înregistrate în Ucraina, în numai o săptămână, din cauza virusului gripei A/H1N1 sunt un semnal de alarmă pe care România nu îl poate ignora. Ţinând seama că cea mai expusă categorie o reprezintă copiii, în special cei din grădiniţe şi şcoli, consider că se impun măsuri concrete, nu vorbite, pentru a le garanta sănătatea. În consecinţă, solicit miniştrilor sănătăţii şi învăţământului, indiferent de numele şi de statutul lor de demişi şi interimari, să impună un control medical preventiv în toate unităţile de învăţământ şcolar sau preşcolar, în special în cele din marile oraşe', precizează preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, într-o declara 55;ie politică remisă AGERPRES.
Senatorul conservator argumentează că este important să ştim în ce măsură răspândirea acestui virus putea fi mai bine controlată, dar că, în acest moment, prioritatea zero o reprezintă măsurile concrete de prevenire a extinderii gripei.
'Concret, domnii Videanu şi Boc, cei care asigură interimatul la sănătate şi educaţie, trebuie să instituie control medical obligatoriu la accesul oricăror persoane în şcoli şi grădiniţe, astfel încât să se poată opri persoanele care prezintă semne evidente de boală. Este o măsură absolut necesară, care trebuie aplicată imediat', se arată în document.
Voiculescu apreciază că, în plină campanie electorală, 'parcă din reflex, pandemia de gripă A/H1N1 s-a colorat politic'.
'S-au constituit taberele, se caută isteric vinovaţi şi s-a declanşat lupta. Armele sunt retorice, miza exclusiv politică. La fel ca în cazul crizei economice, şi de această dată suntem pe cale să ratăm şansa de a acţiona responsabil pentru a evita un dezastru. După ce vom fi depăşit acest moment, vom căuta şi eventualii vinovaţi şi îi vom sancţiona. Dar, până atunci, unica miză o reprezintă sănătatea copiilor noştri', a mai spus liderul conservator.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Videanu: Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, a declarat, marţi, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, la inaugurarea hidrocentralei de la Movileni.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Adriean Videanu: Programul de guvernare al USL este o colecţie de minciuni, erori şi nu conţine nicio măsură de dreapta Adriean Videanu, coordonatorul de campanie al ARD, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că programul de guvernare lansat zilele trecute de USL este o colecţie de "erori şi minciuni" şi nu cuprinde nicio măsură de dreapta, o dovadă că "PNL s-a topit în USL".
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...