Cele mai citite
 


Hunedoara: Triaj zilnic al elevilor pentru prevenirea gripei noi
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cabinetele şcolare aflate în subordinea Primăriei Deva efectuează, zilnic, un triaj al elevilor pentru a preveni apariţia îmbolnăvirilor cu virusul gripei noi, în acest sens fiind constituite comitete speciale formate din medici şi asistente ce monitorizează starea de sănătate a copiilor care vin la cursuri, dar şi a celor aflaţi în internatele şcolare.
'Elevii care prezintă o stare generală alterată, le curge nasul, au febră sau tuşesc, sunt trimişi imediat la medicul de familie, care va decide dacă mai pot continua cursurile sau trebuie să rămână acasă. Copiii care prezintă simptomele unei răceli sunt consultaţi de medici într-o cameră specială, izolată de restul cabinetului, pentru a nu transmite boala şi altor elevi', a declarat medicul şcolar dr. Adriana Goia.

Potrivit acesteia, 83 de elevi de la şcolile şi liceele din Deva au fost trimişi, joi, acasă, pentru că prezentau semnele unei răceli. Copiii au primit medicamente pentru trei zile şi au fost îndrumaţi spre medicii de familie pentru monitorizare.

'Din ceea ce am constatat până acum este vorba doar de viroze respiratorii', a adăugat dr. Goia.

Primăria Deva a decis, joi, să aloce din bugetul de rezervă 100.000 de lei pentru achiziţia de materiale sanitare în şcolile din municipiu. Începând de vineri, toate şcolile din oraş vor avea în grupurile sanitare săpun lichid, prosoape de unică folosinţă şi substanţe dezinfectante pentru a fi utilizate de către elevi.

În judeţul Hunedoara nu au fost consemnate, până joi, cazuri de îmbolnăviri de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Peste 150 de elevi au fost depistaţi cu păduchi sau râie Peste 150 de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi de medici că sufereau de păduchi sau de râie, la începutul anului şcolar 2014-2015, după triajul epidemiologic şi aplicarea tratamentului medical necesar toate cazurile fiind vindecate în zece zile.
Hunedoara: Medicii de familie cer majorarea sumelor pentru medicina primară la 12% din fondul de sănătate Peste 240 de medici de familie din judeţul Hunedoara s-au aflat luni în grevă japoneză, pe lista revendicărilor formulate de aceştia fiind şi cea referitoare la alocarea unor sume suplimentare pentru asistenţa medicală primară, astfel încât acestea să ajungă la 12% din fondul de sănătate, a declarat...
Hunedoara: Patru persoane cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Din cei 26 de suspecţi din judeţul Hunedoara cu gripă nouă în ultimele 24 de ore, patru cazuri au fost confirmate deocamdată, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Buzău: Focar de viroze respiratorii la Spitalul de la Săpoca Un număr de 16 pacienţi de la secţia Ojasca a Spitalului de Boli Psihice şi Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost izolaţi şi primesc tratament de specialitate în urma apariţiei unui focar de viroze respiratorii.
Hunedoara: Opt persoane vindecate de gripă nouă Opt persoane din judeţul Hunedoara, care au fost diagnosticate cu gripă nouă, s-au vindecat de această boală, fără să mai fie confirmate ale cazuri noi în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău...
Hunedoara: Numărul bolnavilor cu viroze respiratorii a început să scadă Peste 1.100 de persoane au fost diagnosticate, în ultima săptămână, cu infecţii respiratorii acute, în judeţul Hunedoara, numărul cazurilor înregistrând o scădere faţă de perioada 18-24 martie 2012, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.