Cele mai citite
 


Gorj: O singură comună nu are medic titular de cabinet
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţului Gorj îşi desfăşoară activitatea 205 medici de familie, toţi aflându-se în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Potrivit acestuia, medicii de familie sunt organizaţi în 202 cabinete medicale, 3 dintre aceştia fiind încadraţi cu contract de muncă de către titularii contractului încheiat cu CAS Gorj.

'Majoritatea medicilor de familie sunt din mediul rural, respectiv 112, iar din cel urban sunt 93. Toţi cei 205 medici răspund, în total, de 319.537 persoane asigurate în sistemul de asigurări de sănătate, 161.828 fiind din mediul rural, iar 157.709 din cel urban'', spune oficialul medical din Gorj precizând că, în prezent,,, numai în comuna Berleşti nu există medic titular de cabinet, dar asistenţa medicală este asigurată în zonă de medicul de familie din comuna Stejari care are acolo organizat punct de lucru. Fostul medic titular din comuna Berleşti a solicitat rezilierea contractului în luna august dorind să îşi desfăşoare activitatea în alt judeţ'.

Dumitrescu a mai menţionat că o mare parte dintre medicii de familie au între 1.001 şi 2.000 de pacienţi încrişi.

În ceea ce priveşte clasificarea medicilor în funcţie de numărul pacienţilor înscrişi pe liste, statistica CJAS Gorj relevă că doi dintre aceştia au sub 500 de pacienţi, 23 supraveghează starea de sănătate a 501- 1.000 pacienţi, 70 de medici între 1.001 şi 1.500 de pacienţi, 67 între 1.501 şi 2.000, 31 între 2.001 şi 2.500, 6 medici între 2.501-3.000 pacienţi, doi medici între 3.001 şi 3.500 de pacienţi şi doar un singur medic are peste 3.500 de pacienţi'.

Peste 30 de medici de familie asigură continuitatea asistenţei medicale primare după orele de program ale cabinetelor (intervalul 15.00-18.00), aceasta fiind realizată prin cinci centre de permanenţă organizate în localităţile Cătune, Samarineşti, Logreşti, Mătăsari şi Peştişani.

Directorul economic al CAS Gorj a mai adăugat că plata serviciilor efectuate de medicii de familie este asigurată până la 31 decembrie, suma alocată fiind în valoare de 20.200 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...