Cele mai citite
 


Botoşani: Autorităţiile sanitare cer suspendarea unui schimb de experienţă cu copii
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au cerut, joi, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) suspendarea şi reprogramarea unui schimb de experienţă internaţional care urma să aibă loc între 9 şi 13 noiembrie, la Botoşani.
Solicitarea a fost făcută ca urmare a apariţiei primelor şase cazuri de gripă nouă.

Delegaţiile formate din 14 profesori şi 15 elevi sunt din Grecia, Polonia, Italia, Bulgaria şi Turcia urmau să participe la proiectul educativ internaţional intitulat 'Un pod tânăr către viitor'.

'Am trimis punctul nostru de vedere către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Instituţia Prefectului. Am cerut ca, în situaţia desfăşurării unor astfel de manifestări, să fie luate măsuri speciale de cazare şi masă participanţilor, respectiv în aceeaşi locaţie şi nu în familii diferite, aşa cum era în program, şi cu examen obligatoriu medical la primele semne de boală', a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie.

Miercuri seară, Institutul 'Cantacuzino' a confirmat existenţa primelor şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă în judeţul Botoşani. Virusul AH1N1 a afectat trei elevi, doi de 14 ani şi unul de 18 ani, dar şi trei adulţi - un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi două persoane fără ocupaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino'...
Botoşani: O femeie însărcinată, printre bolnavii de gripă nouă O femeie însărcinată din satul Cucuretini, comuna Durneşti, din judeţul Botoşani a fost diagnosticată ca fiind bolnavă cu noua formă de gripă. Boala femeii a fost confirmată, joi, de Institutul Cantacuzino, ea aflându-se pe lista celor patru persoane care au contactat virusul AH1N1.
Botoşani: Îmbolnăviri cu gripă nouă la penitenciar Botoşani, 29 dec /Agerpres/ - Doi deţinuţi şi un gardian de la Penitenciarul Botoşani au contractat virusul AH1N1, iar alte zece sunt suspectate de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a anunţat, marţi, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Botoşani: Probele de AH1N1 nu pot ajunge la 'Cantacuzino' din cauza drumurilor blocate Botoşani, 18 dec /Agerpres/ - Probele prelevate de la persoanele suspectate că ar fi contactat noua formă de gripă nu pot fi transmise Institutului Cantacuzino din Bucureşti, din cauza blocajelor apărute pe drumul european E85, care leagă Moldova de sudul ţării.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.