Cele mai citite
 


Noi preţuri la medicamente de la 1 februarie
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preţul la medicamente se va calcula, de la 1 februarie, la un curs de patru lei un euro, au anunţat reprezentanţii distribuitorilor de medicamente care au avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac. (Sursa: Agerpres)

Potrivit lui Viorel Vasile, vicepreşedintele Asociaţiei distribuitorilor de medicamente, acest lucru trebuia să se întâmple mai demult, deoarece cursul valutar cu care se face calculul, în prezent, este de 3,63 lei şi mulţi dintre importatori şi distribuitori au trebuit să blocheze o parte din medicamentele foarte scumpe.

La rândul său, Ovidiu Buluc, directorul de la Farmexim, a menţionat că firma a retras 400 dintre medicamente de pe piaţă din cauza problemelor de curs valutar şi a spus că deîndată ce apare noua modalitate de calcul acestea vor fi reintroduse.
Totodată, aceştia au precizat că preţurile vor fi valabile, probabil, numai o lună, întrucât va apărea un nou CANAMED (Nomenclator de medicamente), iar preţurile CIP (la intrarea în ţară) se vor reduce prin noua formulă de calcul. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.