Cele mai citite
 


Virusul A/H1N1, confirmat în două cazuri din sectorul 4
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Analizele au confirmat joi prezenţa virusului gripei noi la doi elevi de la Liceul 'Traian Vuia' de pe şos. Vitan - Bârzeşti nr. 11 şi de la Şcoala nr. 113 din strada Parincea nr. 4, ambele din sectorul 4.
Liceanul, primul elev cu gripă nuoă din sectorul 4, s-a prezentat cu simptome specifice la cabinetul medical al Liceului, iar asistenta a decis transportul imediată al elevului la Institutul 'Matei Balş', unde medicii au confirmat infectarea cu virusul A/H1N1.

Unitatea de învăţământ a fost dezinfectată.

Ulterior, un alt caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 a fost confirmat la un elev de la Şcoala nr. 113, aflat în vacanţă.

Familia elevului a informat conducerea şcolii că acesta prezintă simptome specifice bolii, medicii opinând iniţial că ar fi vorba despre scarlatină. În urma analizelor de laborator efectuate, s-a revenit asupra diagnosticului iniţial, confirmându-se gripa nouă.

Primarul Cristian Popescu - Piedone a dispus efectuarea unei dezinsecţii la toate cele 69 de unităţi de învăţământ din sectorul 4, solicitând, sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, autoritatea locală a suplimentat măsurile de siguranţă, fiecare unitate de învăţământ din Sector primind de la Primăria Sectorului 4 câte 200 de măşti de protecţie, 20 l de substanţă dezinfectantă, 4 tuburi de gel dezinfectant şi covoraş de protecţie, impregnat cu substanţă dezinfectantă, pentru amplasarea la intrarea în instituţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Încă un caz de gripă nouă la o şcoală din Capitală Un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat la un cadru didactic de la Şcoala 147 din sectorul 5 al Capitalei, iar autorităţile au decis suspendarea, începând de miercuri, a cursurilor clasei la care învăţătoarea preda, pentru o perioadă de 7 zile, a informat Centrul Naţional de Prevenire...
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...