Cele mai citite
 


Bazac spune că se va încerca discreditarea Institutului Cantacuzino şi a vaccinului pandemic pe care îl produce
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că se va încerca discreditarea Institutului Cantacuzino şi a vaccinului pandemic pe care îl produce, întrucât statul român nu a achiziţionat acelaşi tip de vaccin de pe piaţa internaţională.
'Aş vrea să atrag atenţia asupra faptului că este de aşteptat ca în perioada următoare să se încerce discreditarea Institutului Cantacuzino şi a vaccinului pandemic pe care îl produce. (...) Faptul că statul român, o piaţă de 22 milioane de locuitori, nu a achiziţionat vaccinul pandemic de pe piaţă le dă multora idei de afaceri', a spus Bazac.

Fostul ministru al Sănătăţii a anunţat că a solicitat Institutului Cantacuzino să fie chiar el inclus pe lista de testare.

Bazac a mai anunţat că de joi vor începe, la Timişoara, testările vaccinului produs de Institutul Cantacuzino în ceea ce priveşte copiii, ceea ce va face ca el să fie disponibil mai repede decât în luna ianuarie. Bazac a spus că se estimează ca acest vaccin pentru copii să fie acceptat de Agenţia Naţională a Medicamentului în jurul datei de 17 decembrie.

De asemenea, Bazac a mai informat că testările vaccinului pentru adulţi şi aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului vor fi gata mai devreme de 26 noiembrie.

'Probabil, în jurul datei de 17 noiembrie, din informaţiile pe care le am, Agenţia Naţională a Medicamentului o să-şi dea acordul pentru vaccinare', a spus Bazac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Bazac susţine că nu are nicio legătură cu demisia lui Streinu-Cercel Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio discuţie cu Adrian Streinu Cercel înainte ca acesta să-şi prezinte demisia din funcţia de secretar de stat la M.S., vestea aflând-o pe aeroport.
Bazac îndeamnă la precauţie privind achiziţia vaccinului pandemic destinat copiilor Autorităţile române ar trebuie să manifeste o precauţie ridicată în ceea ce priveşte achiziţia tipului de vaccin pandemic destinat copiilor după ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producător, acelaşi cu cel ofertat României, consideră social-democratul Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii îi solicită lui Eugen Nicolăescu "decenţă" când se referă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, deputatului PNL Eugen Nicolăescu "decenţă şi mai multă responsabilitate" atunci când îşi exprimă opinia cu privire la activitatea Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".
Nicolăescu: Prin modul în care a acţionat Guvernul Ponta, se doreşte distrugerea Institutului Cantacuzino Deputatul liberal Eugen Nicolăescu susţine că, prin modul în care a acţionat Guvernul Ponta, se doreşte distrugerea şi îngroparea Institutului Cantacuzino, el reamintind că în primul său mandat de ministru al Sănătăţii a început la Cantacuzino un amplu program de investiţii.
Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.