Cele mai citite
 


Dolj: Alte cinci cazuri de gripă nouă confirmate în judeţ
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Dolj au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, alte cinci cazuri noi de gripă AH1N1. Patru din cele cinci cazuri au fost înregistrate la elevi din Filiaşi şi Craiova, iar un caz a fost înregistrat în comuna doljeană Braloştiţa la un bărbat de 36 de ani. Toate cele cinci cazuri constituie o formă de boală uşoară şi au fost izolate la domiciliu.
După ce miercuri autorităţile au decis să suspende cursurile la două clase de la Liceul 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, reprezentanţii DSP Dolj au decis, joi, să închidă liceul pentru o perioadă de şapte zile, ca urmare a faptului că a mai fost confirmat un caz de gripă nouă la o elevă de clasa a IV-a, iar numărul cazurilor de gripă înregistrate la această şcoală a ajuns la patru.

Un alt caz de gripă nouă a fost confirmat la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova, la o elevă de clasa a IX-a. Acesta este al doilea caz de acest fel înregistrat la această unitate şcolară, iar conducerea unităţii de învăţământ a suspendat orele în sala de curs în care învaţă eleva de clasa a IX-a.

Începând de joi o altă unitate de învăţământ din Dolj a intrat sub monitorizarea strictă a DSP după ce două cazuri de gripă nouă au fost confirmate. Este vorba de Şcoala Generală nr. 36 din Craiova, unde o fetiţă de 11 ani, elevă în clasa a V-a, şi o elevă de 13 ani din clasa a VII-a au fost depistate pozitiv.
Pentru prima dată în Dolj a apărut un caz de îmbolnăvire şi în mediul rural, fiind vorba de un bărbat de 36 ani, din Braloştiţa, localitate situată lângă oraşul Filiaşi.

Potrivit DSP Dolj, numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la 44, dintre care cinci au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar, din cele 44 de cazuri, doar unul a fost confirmat în mediul rural, restul fiind identificate la persoane care provin din mediul urban, 31 fiind din Filiaşi, iar 12 din Craiova. La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Craiova sunt internate şapte cazuri de gripă, din care trei confirmate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Dolj: Cursurile mai multor clase de liceu şi ale unei grupe de studenţi, suspendate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a decis, miercuri, din cauza gripei noi, suspendarea, pentru şapte zile, cursurilor a două clase ale liceului 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, a cursurilor unei clase de la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' şi a activităţii unei grupe de studenţi din anul II de...
MS: Încă 29 de cazuri de gripă nouă în ţară Încă 29 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă.
MS: Încă 13 cazuri de gripă nouă în ţară Bucureşti, 30 ian /Agerpres/ - Încă 13 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii : Încă şase cazuri de gripă nouă în ţară În ultimele 24 ore au fost înregistrate şase cazuri noi de gripă AH1N1 în trei judeţe ale ţării - Bacău, Cluj şi Mureş, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.