Cele mai citite
 


Constanţa: Sancţiuni în cazul pacientei gravide care a avortat în patul salonului
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a sancţionat patru cadre medicale apreciate a fi vinovate în cazul gravidei spitalizate care a avortat în patul său din salon, fără asistenţă medicală, sub privirile celorlalte paciente.
Directorul spitalului, Dan Căpăţână, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că din punct de vedere medical nu se poate reproşa nimic medicilor, pentru că avortul spontan poate avea loc 'oriunde şi oricând', însă ar fi trebuit să se respecte dreptul la intimitate al pacientei.

Din această cauză, o asistentă şi o infirmieră au fost sancţionate prin micşorarea cu 10% a salariului pe următoarele trei luni, iar asistenta şefă şi medicul şef de secţie au primit avertismente scrise.

Pentru a se evita producerea de situaţii similare, conducerea unităţii spitaliceşti intenţionează să achiziţioneze paravane pentru asigurarea intimităţii pacienţilor.

Măsurile luate survin anchetei declanşate, miercuri, după ce o femeie însărcinată, în vârstă de 33 de ani, a avortat în patul său din salon, fără asistenţă din partea cadrelor medicale, ulterior fiind preluată de medicii care i-au acordat îngrijirile necesare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Sancţiuni la Spitalul judeţean în scandalul copiilor legaţi de paturi Medicul şef de secţie şi asistenta şefă din secţia de pediatrie de la Spitalul judeţean de Urgenţă Buzău au fost înlocuiţi din funcţiile de conducere deţinute, iar asistenta medicală şi infirmiera de salon au fost sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni, a anunţat marţi...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.