Cele mai citite
 


Suceava: Vaccinul antigripal pentru bătrâni va fi distribuit săptămâna viitoare
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dozele de vaccin antigripal pentru bătrâni va ajunge săptămâna viitoare la cei aproximativ 290 de medici de familie din judeţul Suceava.
Adjunctul DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, joi, că zilele trecute s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea de către DSP Suceava a dozelor de vaccin împotriva gripei sezoniere, astfel încât acestea vor putea fi repartizate medicilor de familie cel mai târziu pe 12 noiembrie.

După încheierea contractului dintre DSP Suceava şi Institutul Cantacuzino, va fi furnizat vaccinul.

Grădinaru a precizat că s-a reuşit obţinerea unui preţ 'bun', astfel încât din banii alocaţi de minister se vor putea cumpăra 43.730 de doze de vaccin pentru gripa obişnuită, faţă de 25.000 - 30.000 cât se estimase iniţial.

În acest an, pentru vaccinarea antigripală gratuită, Ministerul Sănătăţii a alocat foarte puţin bani, astfel încât nu vor fi vaccinaţi decât bătrânii de 65 de ani şi peste această vârstă.

Necesarul pentru judeţul Suceava este de peste 150.000 de doze în fiecare an, pentru toate categoriile de risc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: 6.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite în judeţ Un număr de şase mii de doze de vaccin antigripal urmează să fie distribuite în judeţ, a declarat presei, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Suceava: Nu mai sunt bani pentru vaccinarea antigripală Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat bani pentru o cincime din necesarul de doze de vaccin antigripal şi antihepatitic B pediatric, a declarat adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, care a arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că banii ajunşi în teritoriu pentru...