Cele mai citite
 


Farmaciile au datorii din luna iunie
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmacistul Clara Popescu, vicepreşedinte al Colegiului Farmaciştilor din România, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că farmaciile au datorii încă din luna iunie.
Ea a subliniat că banii insuficienţi acordaţi pentru trimestrul IV au determinat autorităţile să ia bani de la farmacii pentru spitale.

Potrivit Clarei Popescu, noile reglementări privind plata farmaciilor la 180 de zile se aplică retroactiv în loc să se aplice de la 1 octombrie. Până la apariţia acestei reglementări, farmaciile erau plătite la 60 de zile, iar acum perioada s-a mărit chiar şi pentru lunile în care acestea ar fi trebuit să fie plătite după vechile reglementări.

În toată această perioadă, farmaciile emit facturi către Casele de Asigurări, documente care includ şi TVA şi alte taxe. Farmaciile din mediul rural au dreptul la 15 - 25% bani cash, iar cele din urban la 25 - 35%. Din aceşti bani ele trebuie să plătească TVA, taxe, impozite, salarii, cheltuieli de întreţinere, a spus Clara Popescu, subliniind că acest lucru este imposibil şi va duce în mediul rural la închiderea unor farmacii.

În ultimii ani s-au înfiinţat foarte multe farmacii în rural, acoperindu-se cam 70% din această zonă. Acum însă va urma să se închidă multe dintre ele pentru că furnizorii au început să declanşeze procedura de faliment pentru farmaciile care nu-şi plătesc facturile către ei, a precizat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor.

Aprovizionarea este din ce în ce mai dificilă pentru că distribuitorii nu au fost plătiţi din luna iunie, a adăugat Clara Popescu. Ea a menţionat că a avut loc o întâlnire între farmacişti, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, producători şi distribuitori şi se aşteaptă o soluţie tehnică de deblocare a situaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Pacienţii nu sunt afectaţi de decizia de blocare a contului de la BCR Ministerul Sănătăţii precizează într-un comunicat transmis marţi AGERPRES că pacienţii nu sunt afectaţi de decizia instanţei judecătoreşti privind contul blocat de la BCR.
Sălaj: Datorii de 10,5 milioane de lei achitate pentru spitalele din judeţ Valoarea datoriilor spitalelor din Sălaj achitate de Ministerul Sănătăţii se ridică la aproape 10,5 milioane de lei, Claudiu Bârsan, preşedintele Casei de Asigurări Sălaj, anunţând miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea procedurii de stingere a acestor arierate.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Ministerul Sănătăţii va efectua analize financiare în spitalele cu datorii Ministerul Sănătăţii organizează o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, cu scopul de a afla cauza datoriilor cu care se confruntă unităţile medicale, informează joi un comunicat remis AGERPRES de MS.
Ministerul Sănătăţii a început plata datoriilor spitalelor Bucureşti, 1 sep /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a solicitat deschiderea bugetară pentru 1.000.000 mii lei din sumele prevăzute pentru minister la rectificarea bugetară, această sumă reprezentând prima tranşă pentru plata unor datorii din sistemul sanitar, informează un comunicat de presă al MS remis...
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.