Cele mai citite
 


Botoşani: Cursuri întrerupte din cauza gripei noi
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a dispus, joi, suspendarea parţială a cursurilor şcolare la unităţi de învăţământ, ca urmare a înregistrării unor cazuri de îmbolnăvire cu gripă cu virus A/H1N1.
Potrivit directorului adjunct al DSP, medicul Gheorghe Apetroaie, au fost întrerupte cursurile la o clasă de la Şcoala generală nr. 12, la o clasă de la Şcoala generală nr. 4, dar şi la o clasă de la Seminarul teologic din municipiul Dorohoi, după ce câte un elev din fiecare clasă a fost infestat cu virusul gripei noi.

'În cazul în care un copil dintr-o clasă ia virusul, se suspendă activitatea timp de şapte zile şi se face dezinfecţia. Pentru trei copii din clase diferite, legea spune că se suspendă activitatea întregii şcoli', a precizat, pentru AGERPRES, Gheorghe Apetroaie.

La Şcoala nr. 12, toţi copiii au primit, joi, măşti de protecţie, în timp ce la Şcoala nr. 4 elevilor răciţi li s-a recomandat să rămână acasă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Creşte numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noua gripă Botoşani, 7 nov /Agerpres/ - Un cadru medical de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din Botoşani a contactat virusul gripal A/H1N1, a declarat, sâmbătă seară, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie...
DSP Botoşani: Cauza decesului bărbatului de la Suliţa nu este gripa nouă Cauza morţii bărbatului de 47 de ani din comuna botoşăneană Suliţa nu a fost infecţia cu virusul A/H1N1, ci o pneumonie lobară.
Botoşani: Doi membri ai familiei unui bărbat mort săptămâna trecută, confirmaţi cu A/H1N1 Doi membri ai familiei unui bărbat care a murit în urmă cu o săptămână au fost confirmaţi ca fiind bolnavi cu gripă nouă, potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie.
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.