Cele mai citite
 


Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Farmaciile sunt să fie luate cu asalt în aceste zile, fiind cumpărate, în special, măşti chirurgicale, cele mai multe fiind achizionate de instituţiile care lucrează cu publicul.

'În această situaţie recomandăm populaţiei administrarea vaccinului contra gripei sezoniere, care se găseşte în majoritatea farmaciilor din Arad şi care conţine o tulpină care este eficientă şi în cazul pandemiei cu noul virus AH1N1. De asemnea mai recomandăm populaţiei un regim de viaţă sănătos şi să evite aglomeraţiile publice', a declarat pentru AGERPRES, dr. Dana Negru, director coordonator adjunt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.


Potrivit sursei citate, vaccinarea gratuită a populaţiei cu vaccin antigripal,, va începe pe 26-27 noiembrie''.

'Au fost demarate procedurile de licitaţie în vederea achiziţionării de vaccin antigripal, licitaţia urmând să se încheie în data de 11 noiembrie''.

Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Arad suma de 160.000 de lei, pentru achiziţionarea de vaccin antigripal, sumă ce va permite, potrivit estimărilor noastre, achiziţionarea a 16.000 de vaccinuri.

'Fiecare spital din judeţul a conceput un plan în cazul în care ne vom confrunta cu un val de îmbolnăviri de gripă AH1N1, fiecare din ele având alocat un număr de paturi izolate. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, numărul acestor paturi este de zece, dar în orice moment pot deveni o sută dacă va fi cazul, urmând să se scoată alte activităţi pentru a face bolnavilor contaminaţi cu noul virus', a mai adăugat directorul coordonator adjunct al DSP Arad, dr. Dana Negru.

Instituţia Prefectului Judeţului Arad şi Direcţia de Sănătate Publică Arad au luat măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul AH1N1, limitând accesul aparţinătorilor la bolnavii internaţi în spitalele din municipiul şi judeţul Arad. De asemenea, în punctele de trecere a frontierei, precum şi la instituţiile care au relaţii cu publicul se desfăşoară acţiuni preventive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Trei cazuri de gripă nouă semnalate în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, existenţa a trei cazuri de gripă nouă în rândul membrilor unei familii din judeţul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: A fost confirmat primul caz de gripă AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad informează că a fost confirmat un caz de gripă AH1N1, primul caz de acest fel confirmat în acest judeţ. 'Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul de import' Italia, fiind depistat...
Arad: Pacienţi cu gripă nouă izolaţi la domiciliu cu ajutorul Poliţiei Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a-i determina pe unii dintre pacienţii cu gripă nouă să rămână izolaţi la domiciliu..
Arad: A doua şcoală închisă în municipiul Arad, din cauza gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad au decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile la încă o şcoală din municipiul Arad, din cauza elevilor care s-au îmbolnăvit de gripă nouă.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...