Cele mai citite
 


Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.
Primarul localităţii, Florentin Pandele, a avut o întâlnire cu principalii factori de decizie din cadrul primăriei, ai serviciilor descentralizate, directori ai instituţiilor de învăţământ şi medici din localitate, precum şi reprezentanţi ai agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului Voluntari.

S-a decis ca, în şcolile din localitate, directorii şi cadrele medicale să mărească numărul controalelor în rândul elevilor şi al cadrelor didactice, izolarea persoanelor care prezintă semne de răceală, precum şi derularea unor campanii de informare a populaţiei despre virusul gripal A/H1N1.

A fost creat un secretariat tehnic care se va ocupa de monitorizarea continuă a evoluţiei gripei noi, supravegherea echipelor şi factorilor care răspund de buna desfăşurare a acţiunilor de igienizare şi control în rândul populaţiei.

Primarul oraşului Voluntari a făcut un apel la populaţie să nu intre în panică nejustificată, dat fiind faptul că, până în prezent, în localitate nu a fost semnalat niciun caz de contaminare cu virusul gripal A/H1N1.

În cazul în care există suspiciuni, cetăţenii trebuie să ia legătura cu persoanele abilitate.

Informaţii suplimentare sau semnalări legate de virusul gripal A/H1N1 pot fi obţinute la numerele de telefon: 021.569.04.08 şi 0754.079.992 - Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, 021.569.23.30 şi 0754.079.423 - Poliţia Comunitară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1 Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a convocat, luni, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru analiza îmbolnăvirilor cu virusul gripal A/H1N1.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1 În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
RĂCEALA COMUNĂ ȘI GRIPA Odată cu începerea sezonului rece, pentru fiecare din noi crește riscul îmbolnăvirii de guturai (răceala comună) sau în cazuri extreme, de gripă. În ambele situații se produce “întâlnirea” dintre sistemul imunitar deficitar și agentul cauzator de boală, un virus.