Cele mai citite
 


Vaslui: A început vaccinarea împotriva gripei sezoniere
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Vaslui au început, joi, campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, de primele doze sosite în judeţ urmând să beneficieze bătrânii de peste 65 de ani şi bolnavii care suferă de afecţiuni cronice.
În judeţul Vaslui a sosit o primă tranşă de doze de vaccin antigripal trivalent de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

'Vaccinarea a început anul acesta mai târziu decât de obicei, din cauza faptului că s-a schimbat metodologia de achiziţie a vaccinului. Au fost distribuite deja către medicii de familie din judeţ cele 28.440 de doze de vaccin şi sperăm să intrăm cât mai repede în posesia restului de doze necesare categoriilor cu risc de îmbolnăvire din judeţ', a declarat, joi, directorul DSP Vaslui, Andrei Barbău.

La nivelul judeţului Vaslui necesarul de doze de vaccin antigripal este de aproximativ 90.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Alba: Primele doze de vaccin antigripal, ajunse în depozitul DSP O primă tranşă din cele 35.000 de doze de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a ajuns vineri în depozitul instituţiei, alături de 2.500 de doze de vaccin hexavalent, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.