Cele mai citite
 


Programe naţionale de sporire a accesului la prevenţie şi tratament
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două programe la nivel naţional - 'Cumpără româneşte', care se va desfăşura timp de trei luni, şi 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult', ce se va derula până la sfârşitul lunii februarie, vor fi iniţiate de un lanţ de farmacii din ţară.
'Lanţul Catena va oferi pacienţilor săi, pe parcursul derulării campaniei 'Cumpără româneşte', posibilitatea de a achiziţiona majoritatea medicamentelor produse în ţară, inclusiv cele compensate, la preţ de depozit. De asemenea, cea mai mare parte a suplimentelor nutritive şi produselor cosmetice româneşti va beneficia de aceleaşi condiţii de preţ. Economia realizată de pacienţii noştri va fi de peste 20%', a declarat, joi, farmacist Alina Marinescu, director general la Catena.

Ea a subliniat că scopul este de a sprijini pacienţii şi industria farmaceutică naţională. Campania 'Cumpără româneşte' este un program de susţinere a producătorilor locali de medicamente, suplimente nutritive şi cosmetice, produsele urmând a fi vândute la preţ de depozit.

Mihaela Scarlat, director operaţional Fildas, a enunţat câteva dintre ariile terapeutice care vor fi acoperite de cele două programe - peste 455 de produse româneşti, între acestea fiind vorba de analgezice, betablocante, antiinfecţioase etc., în viitor sperând însă să acopere şi mai multe arii pe parcursul campaniei.

În ceea ce priveşte al doilea program, 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult', acesta doreşte să ofere populaţiei oportunitatea să se informeze asupra riscurilor şi posibilităţilor de prevenţie în cazul bolilor cardiovasculare.

În cadrul acestui program vor fi distribuite 200.000 de broşuri destinate conştientizării riscurilor datorate bolilor cardiovasculare, iar suplimentele nutriţionale cu scop preventiv vor avea reduceri speciale până la sfârşitul lunii februarie.

În România, unul din 4 români suferă de hipertensiune şi banii alocaţi pentru medicamente pentru bolnavii de aceste afecţiuni reprezintă 50 de euro pe cap de locuitor, comparativ cu Germania, unde este de 600 de euro, sau Franţa - 372 de euro.

Dr. farmacist Radu George, director general al grupului Fildas, a menţionat că, potrivit OMS, în România rata mortalităţii din cauze cardiovasculare este de 61% din numărul total de decese, faţă de 37%, media în UE.

El a precizat că populaţia trebuie să conştientizeze aceste riscuri, motiv pentru care s-au decis respectivele măsuri. În paralel, se va face şi o monitorizare a tensiunii arteriale.

'M-am implicat personal în aceste proiecte, chiar dacă facem parte din UE nu cred că în vremuri de criză patriotismul este un păcat. Am văzut cum germanii îşi sprijină industria naţională, cumpărând şi expunând în farmacii cu prioritate produse germane. La fel în Franţa şi în Anglia. De ce nu şi în România? Avem o industrie farmaceutică performantă şi atât de cunoscută de pacienţi. De altfel, consumul de medicamente pe cap de locuitor în România este foarte mic, un sfert din media europeană, cauzat de resursele financiare reduse. Prin efortul făcut, sperăm să oferim românilor o mai mare accesibilitate la prevenţie şi tratament', a declarat Anca Vlad, preşedinte fondator al grupului Fildas.

Ea a subliniat că actuala criză cu care se confruntă farmaciile nu va afecta programele iniţiate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România pe penultimul loc la consumul de medicamente în UE Sistemul de sănătate al României a regresat pe penultima poziţie dintr-un grup de 33 de ţări europene studiate, relevă raportul anual al 'EU Consumer Healthcare Index ', au precizat reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), luni, într-o conferinţă de presă...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Hepatita C poate dubla costurile sistemului sanitar până în 2040
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/SC Antibiotice SA - una dintre cele mai apreciate fabrici ieşene pe plan naţional şi internaţional Una dintre cele mai prolifice şi mai apreciate întreprinderi ieşene pe plan naţional şi internaţional este fabrica de medicamente SC Antibiotice SA.
Campania 'Preţuri de criză' în farmaciile Catena Începând din luna octombrie farmaciile Catena desfăşoară o campanie pentru susţinerea persoanelor care nu-şi mai pot continua tratamentele.