Cele mai citite
 


OMS susţine că virusul gripei porcine nu a suferit mutaţii
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat asigurări, joi, că virusul gripei pandemice AH1N1 nu a suferit mutaţii şi se menţine stabil, în condiţiile în care se observă un debut mai precoce - în plină toamnă - al sezonului gripal în emisfera nordică, transmit, joi, agenţiile de presă Efe şi Associated Press.
Directorul adjunct al OMS, Keiji Fukuda, a menţionat că, de exemplu, în America de Nord continuă să se înregistreze o transmitere în ritm susţinut a virusului, o evoluţie similară celei care are loc în unele părţi ale Europei şi ale Asiei centrale şi de est. În orice caz, a subliniat el, situaţiile sunt foarte diferite, în funcţie de fiecare ţară. Astfel, în unele state, virusul gripei porcine reprezintă până la 70 la sută din totalul viruşilor de gripă identificaţi.

În timp ce majoritatea oamenilor se recuperează fără să aibă nevoie de tratament, oficialităţile continuă să aibă sub observaţie cazuri severe de îmbolnăvire, înregistrate la persoane sub 65 de ani, categorie care nu este în general expusă riscului de îmbolnăvire pe timpul sezonului de gripă. Oficialul OMS a avertizat că numărul de infecţii şi de decese ar putea creşte în sezonul rece.

Fukuda a dat totodată asigurări că vaccinurile pandemice de care au beneficiat deja milioane de oameni în circa 20 de ţări, în ultimele săptămâni, sunt 'foarte sigure' şi oferă protecţie împotriva gripei fără efecte adverse deosebite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Nu există niciun un semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat luni asigurări că nu există niciun semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 al gripei aviare în China, în ciuda creşterii numărului de infecţii, care a ajuns la 21 de cazuri, din care şase s-au soldat cu decese, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...