Cele mai citite
 


Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
'Opt persoane au decedat până acum de gripă H1N1 în Afganistan', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ahmad Farid Rahid.

'Aproximativ 730 de persoane, dintre care 274 de străini, printre care soldaţi ai forţelor internaţionale, sunt infectate de virus', a adăugat el, citat de AFP.

Autorităţile afgane au anunţat la 28 octombrie primul caz mortal înregistrat în ţară, un inginer din Kabul care lucra pentru o societate de construcţii.

La 1 noiembrie, ele au anunţat închiderea tuturor şcolilor timp de trei săptămâni pentru a împiedica propagarea maladiei.

Virusul H1N1 a fost de asemenea detectat la soldaţi americani staţionaţi la baza militară de la Bagram, la circa 50 de kilometri nord de Kabul, cu ocazia unei inspecţii generale de sănătate.

Potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ datând de la 30 octombrie, virusul H1N1, devenit virusul gripei dominante în lume, a ucis în şapte luni cel puţin 5.700 de persoane, bilanţul de morţi făcând un salt de 14 la sută într-o săptămână.

Majoritatea cazurilor mortale au fost înregistrate în America de Nord şi de Sud.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mai multe cazuri mortale de gripă H1N1 în Columbia Trei cazuri mortale de gripă H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legată de condiţiile climatice din capitala columbiană, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Turcia: Şase noi decese de gripă H1N1 Ministerul Sănătăţii din Turcia au anunţat miercuri şase noi decese legate de virusul H1N1, printre victime aflându-se şi trei copii, transmite AFP.
Turcia: patru decese de gripa A/H1N1, 15 morţi în total Patru persoane au decedat miercuri din cauza virsului A/H1N1, ceea ce ridică la 15 numărul total al morţilor de noua gripă în Turcia, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.