Cele mai citite
 


Bulgaria cere UE ajutor pentru a lupta contra gripei porcine
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bulgaria a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să îi furnizeze 200.000 de doze de medicamente contra gripei H1N1, în timp ce această ţară se confruntă cu o epidemie naţională ce a făcut deja 5 morţi, a anunţat joi ministrul sănătăţii Bojidar Nanev.
Ministrul a informat parlamentul în legătură cu cererea adresată de guvernul de la Sofia Comisiei Europene pentru a găsi 200.000 de doze de medicamente antivirus suplimentare ce urmează a fi cumpărate de la societăţi farmaceutice din state membre ale UE dispunând de produse suficiente de acest tip.

Bulgaria este singura ţară a UE care a adresat o astfel de cerere Bruxellesului, potrivit comisarului european bulgar Meglena Kuneva, citată de AFP.

Virusul gripei H1N1 a provocat cinci decese şi alţi cinci pacienţi atinşi sunt spitalizaţi într-o stare gravă, potrivit ministrului.

Peste 100.000 de persoane dintr-o populaţie de 7,6 milioane de locuitori au fost infectate cu acest virus şi 13 regiuni din centrul şi estul ţării au fost deja declarate oficial în stare de epidemie. Zeci de şcoli au fost deja închise în alte regiuni, o măsură ce urmează a fi impusă începând de vineri în capitala Sofia, potrivit lui Nanev.

Populaţia s-a plâns în ultimele zile la canalele de televiziune asupra penuriei de medicamente ca Tamiflu sau Relenza în farmaciile ţării care duc lipsă de asemenea de măşti de protecţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
RDCongo: Epidemia de Ebola ar fi făcut 32 de morţi Epidemia de Ebola, care face ravagii în nord-estul Republicii Democrate Congo (RDC), ar fi făcut 32 de morţi până în prezent, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
23 de morţi de dengă în Paraguay, într-o epidemie 'fără precedent' (ministru) 23 de persoane au murit în Paraguay de la 1 ianuarie de dengă - o maladie virală transmisă de un ţânţar - în 'cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării', a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Esperanza Martinez, relatează AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Epidemie de Ebola în Uganda: 14 morţi /OMS/ O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit la începutul lunii iulie în vestul Ugandei şi a ucis deja 14 persoane, a anunţat sâmbătă biroul local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.