Cele mai citite
 


Arad: Pacienţi cu gripă nouă izolaţi la domiciliu cu ajutorul Poliţiei
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a-i determina pe unii dintre pacienţii cu gripă nouă să rămână izolaţi la domiciliu..
Potrivit directorului coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al DSP Arad, Dana Negru, medic primar epidemiolog, până vineri au mai fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăviri cu virusul AH1N1, astfel că numărul celor bolnavi a ajuns, în judeţul Arad, la 36 de cazuri. Printre cazurile confirmate se numără alte două cadre medicale din cadrul DSP Arad, un medic şi un asistent medical, totalul persoanelor afectate din cadrul DSP fiind de trei.

În cursul zilei de vineri se aşteaptă rezultatele probelor trimise spre a fi analizate la Institutul Cantacuzino pentru alte 17 cazuri, din care 4 copii şi 13 adulţi, dintre aceştia din urmă, şapte persoane fiind cadre medicale.

'Sursele îmbolnăvirilor sunt 'din import', infectarea cu virusul gripei noi făcându-se prin contact direct cu persoane intrate în ţară, din Franţa, Anglia şi Germania', a mai precizat Dana Negru.

'În prezent, se află internaţi în spital doi elevi, un copil de 5 ani şi un adult, iar 11 persoane iau tratament antiviral, în judeţul Arad, formele bolii fiind uşoare şi medii. De menţionat însă că a fost confirmat un caz asimptomatic, ceea ce arată că putem fi infectaţi fără a avea simptomatologie, fiind în? acelaşi timp contagioşi pentru anturajul receptiv', a mai adăugat directorul coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al DSP Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: A doua şcoală închisă în municipiul Arad, din cauza gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad au decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile la încă o şcoală din municipiul Arad, din cauza elevilor care s-au îmbolnăvit de gripă nouă.
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate Arad, 5 dec /Agerpres/ - Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1 au fost confirmate în judeţ, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 90, informează dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă creşte continuu Încă două cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate luni în judeţul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 125.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.