Cele mai citite
 


Reforma sistemului de sănătate va fi adoptată în 2009, asigură Nancy Pelosi
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinta Camerei Reprezentaţilor americani, Nancy Pelosi, a afirmat joi că reforma asigurărilor de sănătate va fi adoptată de Congres înainte de finele anului 2009, în pofida incertitudinilor existente în Senat, relatează France Presse.
Dna Pelosi a declarat pentru presă că ar putea aduna în Camera Reprezentanţilor cele 218 voturi necesare pentru adoptarea proiectului de lege şi că acest vot ar pute avea loc sâmbătă.

De asemenea, ea a respins informaţiile potrivit cărora Senatul ar putea refuza să se pronunţe asupra proiectului de lege înainte de 2010. 'Nu cred că va fi aşa. Consider că putem rezolva totul înainte ce Crăciun', a declarat ea, vorbind despre votul din ambele camere.

În ceea ce-l priveşte, şeful majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a lăsat de înţeles marţi că dezbaterea pe tema reformei asigurărilor de sănătate s-ar putea definitiva în 2010, contrar aşteptărilor administraţiei Obama, care doreşte încheierea procesului în anul curent.

Pe de altă parte, dna Pelosi a respins ideea potrivit căreia democraţii ar trebui să fie îngrijoraţi de victoriile electorale republicane înregistrate marţi în alegeri pentru funcţii de guvernatori. 'Marţi seară am obţinut două noi voturi pentru reforma din sistemul de sănătate', a declarat ea, făcând aluzie la democraţii aleşi în Camera Reprezentaţilor în New York şi California.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
SUA: Reforma din domeniul sănătăţii, la mâna justiţiei Judecătorul federal al statului american Virginia, Henry Hudson, a declarat neconstituţională reforma din domeniul sănătăţii a lui Barack Obama. Decizia subminează reforma dorită de Barack Obama şi aprobată de Congres atunci când acesta avea majoritate democrată. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea...
Reforma asigurărilor de sănătate: Obama avertizează că respingerea la Curtea Supremă ar fi un gest 'nemaiauzit' Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat luni că respingerea reformei asigurărilor de sănătate ar constitui un gest 'nemaiauzit' din partea Curţii Supreme şi s-a arătat încrezător că, în final, judecătorii vor aproba legea, transmite AFP.