Cele mai citite
 


Mehedinţi: Virozele şi pneumoniile, stabilizate
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Infecţiile acute ale căilor respiratori superioare şi pneumoniile au stagnat la nivelul judeţului, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, numărul de viroze şi pneumonii se menţin la nivelul raportărilor din săptămâna trecută când s-au înregistrat 1.005 şi respectiv 282 cazuri, din care 62 au necesitat internarea în unităţile spitaliceşti.

'Prognozăm o scădere a acestora în perioada următoare întrucât am achiziţionat un număr de 20.500 de doze vaccin antigripal, în valoare de 202.000 lei, care va fi distribuit celor 151 medici de familie pentru a începe vaccinarea, cu prioritate, a persoanelor cu vârsta peste 65 ani, a personalului medical şi elevilor', a precizat Stoian.

În judeţul Mehedinţi au fost catagrafiaţi cu vulnerabilităţi la viroze, pneumonii şi pneumopatii acute un număr de 62.007 persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut cu 40% În judeţul Mehedinţi numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii - viroze şi pneumonii - a crescut cu 40% în această săptămână faţă de perioada 2-8 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, sub media celor din 2014 Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii acute se află cu mult sub media celor din anul 2014, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: DSP va repartiza primele 4600 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi va începe săptămâna aceasta repartizarea dozelor de vaccin antigripal primite de la Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Aproape 5.000 doze de vaccin antigripal vor fi returnate Institutului Cantacuzino din Bucureşti Un număr de 4.964 doze de vaccinuri antigripale distribuite în reţeaua cabinetelor medicilor de familie vor fi returnate până la sfârşitul lunii ianuarie Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino Bucureşti.