Cele mai citite
 


Vâlcea: 1500 pacienţi în medie la cei 224 medici de familie vâlceni
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Vâlcea are aproximativ 224 de medici de familie şi un număr mediu de pacienţi de 1500 pentru fiecare dintre aceştia, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristiana Bărăgănescu, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie (APMF) - Vâlcea.
'Foarte puţini dintre medici au reuşit să îşi cumpere cabinetele medicale, mai mult cei din mediul urban. O parte din medici au rămas în continuare pe varianta concesiunii, unii având cabinetele în clădiri revendicate, plătind chirii mari proprietarilor', a mai spus dr. Bărăgănescu.

În ceea ce priveşte venitul medicului de familie, 'el este variabil funcţie de numărul de pacienţi ori de cheltuielile pe care le are.'

'Pot spune că cei mai mulţumiţi ar fi cei din mediul urban. Dar şi în oraşe medicul este nevoit să îşi mărească lista de capitaţie (nr. de pacienţi. n.r) pentru a primi mai mulţi bani de casa de la sănătate. Un mare dezavantaj pentru pacienţi, pentru că la un număr foarte mare se diminuează calitatea actului medical', a mai spus preşedinta APMF.

Tot dr. Brăgănescu mai spune că este,, în total dezacord'' cu o hotărâre de guvern luată recent, nr. 1088, prin care, termenul de facturare al plăţilor pentru serviciile prestate de medicii de familie, poate ajunge la 180 de zile.

Referitor la virusul de gripă nouă, dr. Cristiana Bărărgănescu, a declarat că medicii de familie vâlceni încearcă, pe cât posibil, să izoleze pacientul care se prezintă la cabinet şi reliefează simptome vizibile de viroze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Medicii de familie au în medie 1.500 de pacienţi Fiecare dintre cei 254 de medici de familie din judeţul Neamţ are în medie 1.500 de pacienţi, însă, în mediul rural, medicii au chiar şi 2.500 de pacienţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie (APMF) Neamţ, dr. Mihaela Covrig.
Constanţa: Un sfert dintre medicii de familie au acceptat până în prezent să le distribuie pacienţilor cardurile de sănătate Un număr de 109 medici de familie, din totalul de 407 înregistraţi în judeţul Constanţa, au acceptat până în prezent să le distribuie pacienţilor cardurile de sănătate, în cazul asiguraţilor care nu au primit cardurile acasă, prin Poşta Română.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie se vor emigranţi, în semn de protest faţă de contractul cadru cu CJAS Zeci de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au prezentat joi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a depune cereri de eliberare a noului certificat de medic specialist, necesar în vederea obţinerii certificatului de conformitate pe baza căruia vor putea emigra şi...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Alba: Mulţi medici de familie au rămas fără vaccin antigripal, în urma solicitărilor din ultimele zile Mulţi dintre medicii de familie din Alba Iulia şi-au epuizat stocurile de vaccin antigripal în urma solicitărilor care au crescut substanţial în ultimele zile, fiind făcute în acest sens demersuri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru suplimentarea dozelor până la începutul săptămânii viitoare...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.