Cele mai citite
 


Gumă de mestecat bogată în vitamina A, împotriva malnutriţiei
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Firma daneză Gumlink Group a anunţat joi obţinerea unei gume de mestecat cu un conţinut bogat în vitamina A, ce ar urma să fie folosită pentru a lupta împotriva malnutriţiei în cazul copiilor din ţările sărace, informează AFP.
Fiecare tabletă de gumă fără zahăr, conţine 375 de micrograme de vitamina A, cantitate recomandată pentru consumul cotidian de către UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Acest produs este destinat cu prioritate copiilor cu vârsta între 3 şi 5 ani care suferă de deficienţe de vitamina A, carenţe ce pot provoca cecitate, dar şi apariţia unor maladii precum rujeola din cauza slăbirii sistemului imunitar.

Vândut sub forma unor pachete de 6 tablete, cu o formă atractivă, acest produs va fi lansat în curând în Kenya.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
OMS: Numărul deceselor provocate de rujeolă a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, dar nu suficient Numărul deceselor provocate de îmbolnăvirile de rujeolă (pojar) la nivel mondial a scăzut cu aproape 75% în ultimul deceniu, o scădere importantă dar care nu atinge obiectivul de 90% fixat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform unui studiu publicat de OMS, transmite Associated Press.
OMS recomandă scăderea consumului de zahăr pentru a combate obezitatea şi cariile dentare Pentru a combate obezitatea şi cariile dentare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri scăderea consumului de zaharuri, inclusiv a celor din băuturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul, din alimentaţia copiilor şi adulţilor, relatează AFP.
OMS şi UNICEF lansează un plan de urgenţă împotriva poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenţă împotriva poliomielitei, pe fondul reapariţiei acestei maladii, în ultimii ani, în China şi în Africa de Vest, unde fusese eradicată, transmite AFP.
OMS şi Unicef solicită Indiei să limiteze practica defecării în spaţii neamenajate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au accentuat marţi nevoia urgentă pentru India, pe primul loc pe lista celor 12 ţări în care oamenii încă îşi fac nevoile în aer liber, în spaţii neamenajate, să limiteze această practică pentru a reduce incidenţa...