Cele mai citite
 


Mureş: Un profesor de colegiu, printre cele trei cazuri de gripă nouă confirmate
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un profesor de la Colegiul Naţional 'Transilvania' din Târgu Mureş, care a intrat în contact cu elevii din cinci clase, a fost confirmat ca fiind bolnav de gripă nouă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş pe problematica cazurilor de gripă A H1N1, dr. Ovidiu Fărcaş, director coordonator adjunct Control în Sănătatea Publică.
'Până ieri, 5 noiembrie, de la începutul monitorizării - din iulie 2009 - au existat 91 de cazuri suspecte, din care 18 confirmate. Ultimele confirmări au apărut în cursul după amiezii de ieri (joi -n.r.) trei cazuri, toate sunt locale din Târgu Mureş. Nu au fost niciuna dintre persoane plecate, două sigur nu au părăsit Târgu Mureşul, nu sunt rude, nu au legătură nici ca profesie, nici ca vecinătate. Doi bărbaţi şi o femeie. Unul din cazuri este persoană bolnavă, cu un singur contact, al doilea caz este persoana bolnavă cu cinci contacţi, iar al treilea este un profesor la Colegiul 'Transilvania' (Economic) din Târgu Mureş, care a predat două zile, luni şi marţi, la cinci clase de liceu', a spus dr. Fărcaş.

Acesta a afirmat că, ţinând seama că unul dintre cazuri este într-o colectivitate, echipele DSP Mureş s-au deplasat la acel colegiu pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi triajul epidemiologic al tuturor contacţilor, profesori şi elevi.

Ovidiu Fărcaş a precizat că o măsură suplimentară este suspendarea cursurilor pentru ziua de luni, iar în funcţie de finalizarea anchetei epidemiologice şi a rezultatelor eventualelor probe biologice se va lua decizia finală.

'Şcoala nu s-a închis pentru şapte zile, aşa cum prevăd normele, s-au suspendat cursurile în ziua de luni pentru a se lua această măsură de dezinfecţie'', a arătat Fărcaş.

Doi dintre cei diagnosticaţi cu gripă nouă sunt internaţi, iar unul este la domiciliu. Toţi urmează tratament de specialitate.

Ovidiu Fărcaş a mai arătat că, în judeţul Mureş, nu s-a mai înregistrat niciun caz suspect de gripă nouă din septembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Încă două cazuri de gripă nouă la Sighişoara Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problema cazurilor de gripă A/H1N1, a declarat, luni, că Institutul Cantacuzino a confirmat două noi cazuri de gripă nouă la Sighişoara.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Mureş: Studentă din Austria, diagnosticată cu gripă nouă O studentă din Târgu Mureş, care învaţă în Austria, a fost confirmată ca fiind bolnavă de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problematica?cazurilor de gripă A/H1N1.
Patru clase din Târgu Mureş şi Sighişoara, închise din cauza gripei noi ? Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au decis închiderea a patru săli de clasă din Târgu Mureş şi Sighişoara, după ce au fost semnalate îmbolnăviri ale unor elevi de gripă nouă.
Încă trei cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad În judeţul Arad au mai fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 86, a informat dr. Dana Negru, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.