Cele mai citite
 


Constanţa: Gripa nouă la un profesor universitar a dus la suspendarea cursurilor
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii a patru facultăţi din campusul Universităţii Ovidius nu mai merg la cursuri, vineri, pentru a se putea dezinfecta clădirea după ce una dintre profesoare a fost diagnosticată cu gripă nouă.
Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că vor fi dezinfectate toate sălile clădirii şi vor fi lipite afişe prin care studenţii vor fi informaţi despre gripa nouă şi atenţionaţi ca în cazul în care au simptome ale bolii să se prezinte la medicul universităţii. Totodată, va demara efectuarea unui triaj epidemiologic.

Rectorul Universităţii Ovidius, prof.dr.univ. Victor Ciupină, a menţionat, pentru AGERPRES, că profesoara bolnavă de gripă nouă predă la Facultatea de Drept. Potrivit acestuia, instituţia respectivă funcţionează în una dintre cele două clădiri din campusul universitar, sediu unde mai sunt facultăţile de Istorie, Litere şi Ştiinţe Economice.

Patru suspiciuni de gripă nouă, printre care şi profesoara universitară, au fost confirmate, joi, numărul bolnavilor înregistraţi, în judeţul Constanţa, din luna mai şi până în prezent, ajungând la 19.

Potrivit DJSP, în 12 cazuri bolnavii au fost vindecaţi, iar la ora actuală sunt spitalizaţi şapte pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Cinci cazuri de gripă nouă confirmate Primele cinci cazuri de gripă de tip nou au fost confirmate în judeţul Alba la începutul acestei săptămâni, iar alte cinci cazuri sunt în studiu. Trei dintre persoanele diagnosticate cu virusul A/H1N1 fac parte din aceeaşi familie, întoarsă recent din Roma. Alte două cazuri au fost confirmate la doi...
Constanţa: Cursuri suspendate la un liceu, după confirmarea unui caz de gripă nouă Alte trei cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Constanţa în ultimele 24 de ore, unul dintre ele la o elevă, numărul total al bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 30.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Încă un caz de gripă nouă la o şcoală din Capitală Un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat la un cadru didactic de la Şcoala 147 din sectorul 5 al Capitalei, iar autorităţile au decis suspendarea, începând de miercuri, a cursurilor clasei la care învăţătoarea preda, pentru o perioadă de 7 zile, a informat Centrul Naţional de Prevenire...
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Constanţa: Licean infectat cu virusul gripei noi, la Năvodari Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în judeţul Constanţa, unul dintre ele la un licean, numărul total al bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 27.