Cele mai citite
 


Alba: Triaj epidemiologic înaintea instruirii preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din Alba au decis efectuarea unui triaj epidemiologic înaintea instruirii preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor secţiilor de votare, în acest sens urmând a fi amenajată o încăpere specială la sediul Instituţiei Prefectului, o măsură similară urmând a fi luată şi cu prilejul procesului de predare a buletinelor de vot.
În situaţia identificării unor persoane care prezintă simptomatologie specifică gripei noi se va lua măsura izolării şi a dezinfecţiei, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Mircea Lămurean.

O serie de măsuri cu caracter preventiv privind procesul electoral se vor aplica, în perioada 16-19 noiembrie, respectiv în 4 şi 5 decembrie, când se va desfăşura instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor din cele 513 secţii de votare din judeţ, la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba. Măsuri similare se vor întreprinde şi pentru perioada 20-23 noiembrie, când va avea loc procesul de predare a buletinelor de vot.

Pentru activitatea de la secţiile de votare în zilele de 21 şi 22 noiembrie, respectiv în 5 şi 6 decembrie, s-a propus ca măsură de protecţie pentru personalul din secţiile de votare dotarea cu măşti de protecţie şi dezinfectanţi pentru mâini, măştile urmând a fi purtate în caz de existenţă a riscului.

Măsurile au fost aprobate în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi au fost transmise şi Comitetelor locale pentru Situaţii de Urgenţă şi instituţiilor publice din judeţ.

În Alba au fost semnalate, joi şi vineri, cinci cazuri de suspiciune de infectare cu virusul gripei noi, din care unul a fost infirmat, iar în celelalte situaţii se aşteaptă rezultatul analizelor trimise la Institutul Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.