Cele mai citite
 


Epidemia de gripă A/H1N1/: experţi ai UE în Ucraina
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de medici din Uniunea Europeană începe vineri să studieze cauzele şi consecinţele epidemiei de gripă A/H1N1 din Ucraina, unde s-au înregistrat deja 109 decese din cauza acestei maladii, a anunţat o sursă din cadrul Reprezentanţei Comisiei Europene la Kiev, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti.
În cursul misiunii lor de zece zile în Ucraina, experţii europeni sunt însărcinaţi să coordoneze ajutorul din partea executivului european şi a unor ţări membre ale UE pentru Ucraina, să evalueze situaţia apărută din cauza epidemiei de gripă şi să formuleze recomandări.

Potrivit reprezentanţei Comisiei Europene, echipa de experţi este formată din cinci medici, câte unul din Austria, Franţa, Germania, Letonia şi Suedia.

În de la sfârşitul lui octombrie, Ucraina se confruntă cu o epidemie de gripă şi infecţii respiratorii. Autorităţile au decretat carantină în nouă regiuni din vestul ţării, au închis şcoli şi au anulat toate reuniunile publice pentru o perioadă de trei săptămâni.

Potrivit ultimelor date oficiale, 109 decese legate de gripă şi infecţii respiratorii au fost înregistrate în Ucraina şi alte 762.000 de persoane sunt afectate. De asemenea, 28 de cazuri de gripă A/H1N1 au fost confirmate /13 decese/.

Ucraina a cerut în mod oficial ajutor ţărilor din lumea întreagă pentru a combate epidemia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
Gripa A/H1N1 în Franţa: se înmulţesc cazurile grave, bilanţul ajunge la 68 de morţi Epidemia de gripă A/H1N1 se accelerează în Franţa, unde 22 noi decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână, ridicând numărul total al morţilor la 68 în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, informează...
Turcia: patru decese de gripa A/H1N1, 15 morţi în total Patru persoane au decedat miercuri din cauza virsului A/H1N1, ceea ce ridică la 15 numărul total al morţilor de noua gripă în Turcia, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.
Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.