Cele mai citite
 


Un junior al lotului naţional de baschet juniori cu gripă nouă
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Componentul lotului naţional de baschet juniori Dăscălescu Florin a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă în urma confirmării virusului A/H1N1 de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.
Sportivul, care se afla în cantonament cu lotul naţional la Hotelul Sport din complexul sportiv CSM Giurgiu, a fost transportat în cursul aceleiaşi zile la Bucureşti la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' unde a fost internat şi supus tratamentului. După ce a primit medicaţia, tânărului i s-a permis întoarcerea la hotel unde a fost izolat de restul grupului, precizează comunicatul.

Celorlalţi membri ai lotului li s-au recoltat probe de sânge şi au fost izolaţi până sâmbătă. De asemenea, se vor recolta probe de sânge şi de la personalul hotelului în care au fost cazaţi micii baschetbalişti şi toate celelalte persoane care au intrat în contact cu sportivii.

'În prezent este oprită orice activitate în sala de atletism a complexului iar la hotel s-a început dezinfecţia', se mai arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.