Cele mai citite
 


Alte 125.000 de noi cazuri de gripă A în Spania, unde au murit 73 de persoane
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa A a afectat în ultima săptămână alte peste 125.000 de persoane în Spania, după ce a cauzat moartea a 73 de oameni, înregistrându-se astfel o rată a mortalităţii de sub un procent la mia de bolnavi, a indicat postul public de radio.
Rata contaminării cu virusul noii gripe este de 292,45 de cazuri la suta de mii de locuitori - aceasta crescând îngrijorător faţă de cea înregistrată săptămâna trecută - 182,45 la acelaşi număr de locuitori. În ultima săptămână au fost înregistrate peste 130.000 de cazuri de gripă, iar potrivit analizelor, 97% dintre acestea au fost diagnosticate cu gripa A. Ministerul spaniol al Sănătăţii a amintit, odată cu prezentarea acestor cifre, că aproape în toate cazurile pacienţii au răspuns la tratamentele convenţionale.

Ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jim?nez, a atras atenţia că, 'în următoarele săptămâni va avea loc o creştere progresivă a apariţiei gripei A, dar a dat asigurări că sistemul sanitar este pregătit să facă faţă situaţiei.

Asigurarea este dată şi în condiţiile în care vaccinarea împotriva gripei A începe în Spania la 16 noiembrie, în toate comunităţile autonome, primii vaccinaţi fiind cei care fac parte din grupurile de risc - personalul sanitar, cei din serviciile publice de bază, femeile însărcinate şi bolnavii cronici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Cinci noi cazuri de gripă au fost confirmate; unul dintre pacienţi era vaccinat antigripal Diagnosticul de gripă a fost confirmat luni pentru cinci pacienţi din judeţul Olt care s-au prezentat săptămâna trecută la medic având febră, tuse, dificultăţi în respiraţie, stare generală alterată, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Patru noi cazuri de gripă aviară în Franţa Autorităţile franceze au descoperit patru noi cazuri de gripă aviară înalt patogenă în sud-vestul Franţei, numărul cazurilor ajungând la zece, transmite Reuters.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Arad: Patru noi cazuri de gripă A Patru noi cazuri de infecţie cu virusul gripei noi au fost semnalate în ultimele 48 de ore la nivelul judeţului Arad, iar numărul total al cazurilor înregistrate până în prezent a ajuns la 141.
Buzău: Trei noi cazuri de gripă relativ uşoare; pacienţii sunt trataţi ambulatoriu Trei noi cazuri de gripă au fost diagnosticate în ultima săptămână, în judeţul Buzău, unul dintre pacienţi fiind un copil.
Dolj: Au fost confirmate patru noi cazuri de gripă AH1 În judeţul Dolj au fost înregistrate în ultima săptămână 1.065 cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare, 645 cazuri de pneumopatii acute şi opt cazuri suspecte de gripă din care patru pozitive pentru virusul gripal tip A H1 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti, a informat...