Cele mai citite
 


Franţa recomandă două doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1)
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul francez al Sănătăţii menţine recomandarea ca imunizarea împotriva gripei A(H1N1) să se facă cu două doze de vaccin, nu cu una singură, până când testele clinice în curs vor indica o schemă fixă de vaccinare, transmite Reuters.
'Roselyne Bachelot-Narquin, ministrul sănătăţii, recomandă cu putere vaccinarea împotriva virusului A(H1N1). Ea menţine, în acest stadiu, o schemă de vaccinare cu două injecţii pentru ansamblul populaţiei', se arată în comunicatul difuzat vineri, care invocă motive de precauţie.

Recomandarea intervine în urma controversei iscate după ce autorităţile franceze au achiziţionat stocuri masive de vaccinuri prin contracte cu clauze contestate.

Franţa a comandat laboratoarelor farmaceutice 94 milioane de doze, cea mai mare cantitate pentru o ţară europeană, în schimbul unei sume de 712 milioane de euro.

Iniţial considerate confidenţiale, anumite contracte de achiziţie au fost date publicităţii de minister după ce articole de presă au denunţat lipsa de transparenţă a autorităţilor. Publicarea contractelor a dat la iveală că unele laboratoare au obţinut garanţii juridice şi financiare superioare celor normale, pentru cazul în care vor fi acţionate în instanţă pentru efecte secundare ale vaccinului, statul francez urmând să îşi asume singur eventuale sancţiuni financiare pronunţate în justiţie.

Sondajele arată că francezii sunt reticenţi faţă de vaccinare, pe care unii epidemiologi nu o consideră indispensabilă pentru grupele de populaţie ce nu prezintă vulnerabilitate anterioară.

Cel mai recent buletin epidemiologic, publicat marţi de Ministerul Sănătăţii, indică o intensificare a epidemiei în ultima săptămână din octombrie, când 39 de bolnavi au fost internaţi la terapie intensivă sau reanimare, iar patru au decedat, ridicând la 22 bilanţul victimelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.