Cele mai citite
 


Alba: Spitalul din Zlatna, realimentat cu gaz metan
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Orăşenesc Zlatna, care, din această săptămână, are un nou manager, a fost din nou racordat la reţeaua de alimentare cu gaz metan, după trei luni de sistare a furnizării gazelor naturale către unitate din cauza datoriilor de peste 60.000 de lei acumulate la plata facturilor.
Cu o valoare totală a datoriilor la plata utilităţilor, furnizorilor de medicamente şi de materiale sanitare sau de hrană de aproape un sfert de milion de lei, spitalul din Zlatna a primit recent 100.000 de lei, din care s-au achitat o parte din restanţe, inclusiv către furnizorul de gaz.
La începutul lunii august, spitalul a rămas fără gaz metan, astfel încât pacienţii internaţi în acest răstimp nu au putut beneficia de căldură în saloane şi de apă caldă la duşuri, iar hrana le-a fost preparată cu ajutorul unor butelii cu gaz. Apa caldă necesară pentru spălarea vaselor şi a lenjeriei de pat era asigurată, ca urmare a unei sponsorizări, cu ajutorul unui boiler.
Spitalul, secţie externă a Spitalului Judeţean Alba până în urmă cu 13 ani, are un număr de 42 de paturi şi în jur de 40 de angajaţi. Lunar sunt internaţi în medie în jur de 125 de bolnavi, în condiţiile în care Casa de Asigurări de Sănătate Alba decontează cheltuielile cu 110 pacienţi.
Salariile angajaţilor din aparatul administrativ au fost diminuate la o jumătate timp de o jumătate de an şi se analizează posibilitatea desfiinţării unor posturi, cum ar fi cele ale celor patru paznici şi introducerea unui sistem de supraveghere video.
Noul manager al spitalului din oraşul Zlatna este medicul Horia Timiş, care l-a înlocuit astfel la cârma unităţii pe Alexandru Olălău, tehnician veterinar şi absolvent al unui colegiu de birotică.
Atât autorităţile locale, cât şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba au propus desfiinţarea spitalului şi transformarea sa din nou în secţie externă a spitalului judeţean, o altă variantă fiind ca unitatea să devină un spital pentru boli cronice, ţinând cont că cei mai mulţi din cei internaţi aici suferă de boli specifice foştilor mineri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Alba: Sedii neaccesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii Alba Iulia, 8 iul /Agerpres/ - Unele instituţii publice din Alba, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, nu au înălţimea ghişeelor la un nivel accesibil persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, acestea fiind situate chiar şi la un metru şi jumătate.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...