Cele mai citite
 


Cristian(PNL): Carantina impusă de minister-o 'glumă publică' la nivel local
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarul PNL de Timiş, Horia Cristian, secretarul al Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaţilor, s-a declarat, vineri, foarte nemulţumit de faptul că,, există o discrepanţă foarte mare'' între percepţia care există la nivelul Ministerului Sănătăţii (MS) asupra măsurilor luate în privinţa prevenirii gripei AH1N1 şi ceea ce se întâmplă, în realitate în unităţile medicale din Timişoara, transmite corespondentul AGERPRES.
'Carantina instituită de MS este o glumă publică, din punctul de vedere al managerilor de spitale, pentru că nu există niciun fel de restricţii la intrarea în spitale. Mai mult, dacă personalul spitalelor poartă acea mască, ce are, în fond, o valoare simbolică privind protecţia, la lift aşteaptă câte 8-10 aparţinători, care, în condiţii de carantină, nu aveau ce căuta în spital, la acea oră', a spus deputatul.
Horia Cristian a acuzat şi Autoritatea de Sănătate Publică Timiş de faptul că,, nu a făcut absolut nimic'' în ceea ce priveşte relaţia medic-şcolari pentru prevenirea contaminării.
'Am nenumărate sezizări din partea părinţilor copiilor care merg în şcoali unde jumătate dintre colegii lor sunt răciţi, dar nimeni nu face niciun fel de triaj epidemiologic, medicul şcolar nu-i vedea. Dacă şcolile nu au fost închise este obligatioriu triajul epidemiologic al elevilor şi de a vedea dacă sunt cazuri de copii răciţi sau gripaţi. Aşa ceva nu se întâmplă în şcolile din judeţ ul Timiş, medicii nu fac absolut nimic', a spus Cristian, calificând această atitudine drept,, extrem de gravă''.
Deputatul Horia Cristian a mai declarat că România se află, ca şi Germania, cel puţin până în momentul de faţă,,, într-o situaţie fericită'', deoarece, în cele aproape 800 de cazuri de gripă AH1N1 nu s-aînregistrat niciun deces.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: Ovidiu Brînzan cere MS să sprijine spitalele pentru a nu rămâne fără bani de medicamente Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, a lansat joi un apel Ministerului Sănătăţii să sprijine spitalele pentru ca acestea să nu rămână fără medicamente şi materiale sanitare, la final de an.
Cristian (PNL): Spitalele de boli contagioase vor primi aparate de ventilaţie Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara aşteaptă mai multe aparate de ventilaţie, care vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii pentru asistarea pacienţilor cu gripă nouă în formă severă.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.