Cele mai citite
 


Un medicament împotriva atacului cerebral ar putea acţiona asupra cancerului de sân
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medicament împotriva atacurilor cerebrale ar putea acţiona asupra cancerului de sân distrugând celulele maligne fără să le afecteze pe cele sănătoase, au indicat joi cercetători israelieni, relatează AFP.
O echipă de cercetători condusă de profesorul Malka Cohen Armon de la Universitatea din Tel Aviv a anunţat că a stopat propagarea cancerului de sân la şoareci injectându-le o substanţă, Poly (ADP-ribose) polymerase (PARP), destinată să apere celulele creierului.

'Experimente în laborator au arătat deja că acest tip de medicament acţionează asupra cancerului de sân de tip ereditar, însă am constatat că este eficient şi în cazul altor forme de cancer de sân, ceea ce deschide noi perspective în tratamentul general al cancerului', a declarat profesorul Shai Izraeli, participant la proiect.

'Experimentul a dovedit în mod spectaculos că şoarecii bolnavi de cancer de sân s-au vindecat fără ca tratamentul să le dăuneze cumva', a precizat acest cercetător de la spitalul Shiba din Tel Aviv.

El a subliniat că nu este vorba în acest stadiu decât de lucrări în laborator pe animale, iar rezultatele nu pot fi valabile automat şi pentru oameni. Studiul a fost publicat în revista medicală Breast Cancer Research.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie, promiţătoare împotriva cancerului de sân Orlando, 10 iunie /Agerpres/ - O nouă terapie care vizează capacitatea celulelor canceroase de a se regenera este promiţătoare pentru tratarea cancerului de sân, în special a celor mai dificile tipuri, relatează AFP.
Soia face ca tumorile la sân să fie mai rezistente Femeile care au tumori la sân şi mănâncă soia se expun unui risc crescut, tumorile devenind mai rezistente la tratamentele împotriva cancerului, au informat luni cercetători americani, citaţi de afp.com.
Gândurile rele sporesc efectele secundare ale tratamentelor în cancerul de sân (studiu) Efectele secundare ale anumitor tratamente pentru cancer de sân depind îndeaproape de temerile pacientelor, cele ce se tem cel mai mult suferind cele mai semnificative efecte secundare, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Annals of Oncology', citat de agenţia France Presse (AFP).
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...
Proiect de cercetare: O bio-bancă de probe de la pacienţi cu cancer din România pentru analizarea factorilor de risc Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a lansat vineri un proiect de înfiinţare a unei bio-bănci care să conţină probe biologice de la 4.300 de pacienţi români cu diferite tipuri de cancer, precum şi date demografice, clinice şi despre stilul de viaţă al acestora.
Campanie de informare despre cancerul de sân Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer derulează în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul" şi trag un semnal de alarmă asupra riscului acestei afecţiuni.