Cele mai citite
 


Seminarul Teologic din Suceava, închis din cauza gripei noi
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox Suceava au fost suspendate din cauza evoluţiei gripei noi, a declarat, vineri, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru.
Orele de curs la clasa a XII-a din cadrul seminarului teologic sucevean, unde învăţa un elev la care s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1, au fost suspendate începând de joi, decizia fiind extinsă, apoi, la nivelul întregii unităţi de învăţământ.
Potrivit adjunctului DSP Suceava, medicul şcolar care asigură supravegherea la nivelul acestei unităţi de învăţământ s-a deplasat la faţa locului, a efectuat triajul epidemiologic, în urma căruia identificând numeroşi elevi cu afecţiuni respiratorii, în special infecţii ale căilor respiratorii acute superioare.
Grădinaru a precizat că luni se va reevalua situaţia şi se va decide prelungirea sau nu a suspendării cursurilor. Totodată, ea a spus că au fost identificaţi contacţii cazului confirmat, care se află sub supraveghere medicală, şi s-au recoltat probe dintre care patru cu istoric de călătorie în străinătate, iar două fiind contacţi ai unor cazuri confirmate.
Totodată, adjunctul DSP Suceava a spus că Ministerul Sănătăţii a aprobat distribuirea de fonduri către direcţiile de sănătate publică judeţene, ce le vor utiliza pentru decontarea transportului probelor către Institutul Cantacuzino şi pentru achiziţionarea de măşti şi mănuşi ce vor fi folosite de personalul medical, dar şi de alte instituţii în caz de necesitate.
De asemenea, s-a hotărât ca tratamentul antiviral specific cu Tamiflu să fie distribuit în cel mai scurt timp tot prin direcţiile de sănătate publică judeţene, care îl vor pune la dispoziţia medicilor specialişti pentru tratamentul cazurilor confirmate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Suceava: Nu mai sunt bani pentru vaccinarea antigripală Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat bani pentru o cincime din necesarul de doze de vaccin antigripal şi antihepatitic B pediatric, a declarat adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, care a arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că banii ajunşi în teritoriu pentru...
Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin...
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.