Cele mai citite
 


Raed Arafat: Nu avem o soluţie magică pentru a ţine medicii în ţară
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat că statul român nu are deocamdată soluţii pentru stoparea fenomenului de migrare a forţei de muncă din domeniul medical în străinătate.
'Migrarea cadrelor medicale în străinătate este un fenomen incontrolabil. Indiferent ce o să facem, din păcate nu vom putea plăti salariile din Germania, Franţa sau Anglia. Acest lucru este de înţeles, aşa că această mişcare va rămâne, nu ai cum s-o blochezi. Am încercat să facem tot posibilul, îmbunătăţind condiţiile de muncă. Pe parcurs aceste lucruri se vor regla, dar nu pot să spun acum că avem o soluţie magică pentru a rezolva această problemă', a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că medicina de urgenţă este mai puţin afectată de acest fenomen.

'Medicina de urgenţă e o specialitate nouă, noi încă trebuie să pregătim medici. În ultimii doi-trei ani, am reuşit de la 80% rata de părăsire a ţării în timpul rezidenţiatului, la o rată de părăsire de 15-20%.

Primul număr mai mare de rezidenţi care au absolvit acum examenul de specialitate a fost în octombrie anul acesta, când am avut 55 de rezidenţi. Abia de acum începem să dăm la spitale un număr mai mare de specialişti de medicina de urgenţă', a mai spus Arafat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă trebuie să fie integrat total, pentru eficienţă şi management performant Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, vineri, la Băile Felix, că sistemul de urgenţă trebuie să fie total integrat, modelul românesc având nevoie de dezvoltare şi întărire.
Arafat: Am dori să nu mai pierdem afară rezidenţii din unităţile de primire a urgenţelor Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru AGERPRES, la Suceava, că în sistemul de urgenţă există un deficit important de personal, dar speră ca în anii următori acesta să scadă, în condiţiile modernizării unităţilor de primire a urgenţelor şi a facilităţilor...
Raed Arafat: Fiecare dintre cele opt regiuni va avea un elicopter pentru medicina de urgenţă Fiecare dintre cele opt regiuni din România va dispune, până la sfârşitul anului 2013, de un elicopter pentru medicina de urgenţă, iar unul dintre ele va fi coordonat de Cluj-Napoca, a anunţat, luni, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF)...