Cele mai citite
 


Prahova: Probleme întâmpinate de medicii de familie la cumpărarea cabinetelor
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar în nouă localităţi - două oraşe şi şapte comune - a fost finalizată vânzarea cabinetelor către medicii de familie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.
Probleme mari în vânzarea cabinetelor sunt şi în cele două municipii: Ploieşti şi Câmpina.

La Ploieşti, vânzarea cabinetelor s-a blocat la Comisia de Patrimoniu, iar la Câmpina nu s-a încheiat evaluarea, patru dintre cabinete funcţionând în case vechi, unele de peste 100 de ani şi preţurile sunt foarte mari, după cum a precizat Schnelbach.
În judeţul Prahova există 20 de localităţi, din cele 104, unde nu există medici de familie, ci doar puncte de lucru, susţine Schnelbach.

Un caz special este în comuna Urleta, unde medicul de familie a fost evacuat din clădire de către primar, care doreşte să renoveze imobilul în care îşi desfăşoară medicul activitatea, dar în rest nu au existat cazuri de închidere a cabinetelor, a subliniat preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

O altă problemă cu care se confruntă medicii de familie se referă la faptul că trebuie să vadă lunar între 150 şi 300 de pacienţi care nu pot face dovada de asigurat, pentru că nu au fost actualizate bazele de date, au înregistrat greşit codul numeric personal sau angajatorii nu au plătit către Casa de Asigurări de Sănătate Prahova contribuţia pentru angajaţi.

'Vom fi nevoiţi să trimitem aceşti pacienţi în faţa Casei de Asigurări de Sănătate să rezolve problema, pentru că medicii de familie nu mai pot plăti din buzunar serviciile prestate către aceştia', a precizat Schnelbach.
În judeţul Prahova îşi desfăşoară activitatea peste 360 de medici de familie, iar media asiguraţilor în mediul rural este de aproximativ 1.200, iar în mediul urban - 2.000 de pacienţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Prahova: Aproximativ 10.000 de carduri de sănătate, rămase nedistribuite la nivelul judeţului Ploieşti, 4 mai/ Agerpres/- Aproximativ 10.000 de carduri de sănătate din cele aproape 530.000 tipărite pentru judeţul Prahova au rămas nedistribuite către asiguraţi până la această dată, din diverse motive, astfel că luni, în prima zi de implementare a acestui sistem, au fost înregistrate cozi la Casa...
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
Prahova: Medicii de familie vor continua protestele Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, care este şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a declarat joi, pentru AGERPRES, că medicii de familie din judeţ sunt pregătiţi să meargă cu protestele până la capăt şi nu vor accepta condiţiile impuse prin noul ...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.