Cele mai citite
 


Guvernul polonez, neîncrezător în vaccinarea împotriva gripei noi
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul polonez Donald Tusk a declarat vineri că guvernul său nu va achiziţiona vaccinuri împotriva gripei H1N1 insuficient testate sau de la producători care nu vor să îşi asume responsabilitatea pentru eventualele efecte secundare, relatează AP.
Companiile producătoare de vaccinuri fac presiuni asupra guvernelor, dar pretind ca întreaga responsabilitate şi eventualele despăgubiri financiare să cadă pe umerii guvernelor, a acuzat Tusk.

'Astăzi, avem de-a face cu presiuni mari din partea firmelor farmaceutice ..., cu aşteptări ca zeci de milioane de zloţi să fie cheltuite pe vaccin, în condiţiile în care nimeni nu vrea să garanteze că acesta nu are efecte secundare', a explicat premierul, în faţa presei.

În Polonia, nu s-au înregistrat decât câteva zeci de forme uşoare de gripă H1N1 şi niciun deces, a subliniat Tusk.

Mai mulţi experţi independenţi au recomandat vaccinarea, după ce un val recent de gripă a provocat peste 700.000 de îmbolnăviri şi 109 decese în ţara vecină Ucraina. Paisprezece decese au fost cauzate de virusul H1N1, a relatat agenţia poloneză PAP, citându-l pe medicul-şef al Ucrainei, Oleksandr Bilovol.

Potrivit autorităţilor sanitare poloneze, un laborator medical militar analizează testele prelevate de la bolnavi din Ucraina.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...