Cele mai citite
 


Galaţi: Încă patru cazuri de gripă nouă
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Moise, a anunţat, vineri, confirmarea de către Centrul de referinţă pentru gripa nouă a patru noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 la Galaţi.
Este vorba de o studentă a Universităţii 'Dunărea de Jos' care provine din Cahul, Republica Moldova, şi de trei elevi din clase diferite de la Liceul 'Radu Negru', unde a mai fost confirmat un caz în această săptămână.
Potrivit Lilianei Moise, la Liceul 'Radu Negru', epidemiologii DSP au dispus închiderea instituţiei de învăţământ pentru şapte zile, timp în care spaţiile de studiu şi căminul sunt dezinfectate.
Conducerea Universităţii 'Dunărea de Jos' a hotărât prelungirea măsurii de suspendare a cursurilor, la toate formele de învăţământ - zi, distanţă şi frecvenţă redusă -, până pe 11 noiembrie, pentru dezinfectarea spaţiilor de studiu.
De asemenea, la uşile sălilor de curs şi ale camerelor din campusul studenţesc vor fi dispuse covoraşe îmbibate cu substanţe dezinfectante, iar mânerele uşilor vor fi înfăşurate în benzi dezinfectante.
Căminul în care este cazată studenta de 21 ani, diagnosticată cu gripă nouă, va fi dezinfectat de autorităţile sanitare. Celor trei colege de cameră ale studentei li s-au recoltat probe pentru a stabili dacă boala s-a transmis sau nu, iar pentru şapte zile ele vor rămâne izolate în camera de cămin, sub supraveghere medicală.
Cele patru cazuri de gripă nouă confirmate vineri ridică la 13 numărul îmbolnăvirilor în judeţul Galaţi, de la semnalarea bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Vrancea: Încă patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă Patru noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost identificate, joi, la nivelul judeţului Vrancea.
Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.